Alejandro Valverde es va imposar en la 64 edició de la Vuelta a Espanya, la primera gran en el seu palmarès, al final de la vint primera i darrera etapa que es va disputar entre Rivas Vaciamadrid i el Passeig de la Castellana de Madrid, de 110 quilòmetres.L'esprint se´l va apuntar l'alemany André Greipel, que amb quatre victòries s´ha convertit en el rei de l'esprint.

"Ara sí, això és un somni fet realitat. El dedico als meus dos nens", va ser el primer que va comentar Valverde en la línia de meta, poc abans de ser enlairat pels seus companys d'equip com a número u de la Vuelta.

El corredor de Las Lumbreras (Múrcia) va pujar al podi escortat per un altre espanyol, el campió olímpic Samuel Sánchez (Euskaltel Euskadi) i per l'australià Cadel Evans (Silence Lotto).

A la festa de Balaverde es va colar l'alemany Greipel, que va engrandir el seu mallot verd al apuntar-se el prestigiós esprint de Madrid per davant de l'italià Daniele Bennati, que va marxar sense mullar, i de l'eslovè Borut Bozic.

Valverde va aixecar els braços a La Cibeles com a successor d'Alberto Contador, l'últim que va visitar com a triomfador a la deessa símbol de la terra, l'agricultura i fecunditat. Un relleu en el graó d'or, i una confirmació de que, efectivament, l'espanyol té capacitat per guanyar una gran volta. Un rival per al de Pinto al Tour? Són paraules majors, però després de l´"alliberament" de Toledo el murcià pretén apuntar alt.

Als seus 29 anys, s'ha sacsejat la pressió de no veure en el seu palmarès un títol dels grans. Tenia a la Vuelta tots els llocs de l'u al cinc, menys el primer. Ja ho té. En el seu vuitè any de professional s'obre un altre panorama davant els seus ulls.

La Vuelta li arriba a Valverde en un any tan victoriós com difícil. Privat del Tour després de la sanció de dos anys que li va imposar el CONI per participar en tota prova que es disputi en sòl italià, Valverde va apostar per la Vuelta, a la qual va arribar com a clar favorit després dels seus triomfs del Dauphiné, Volta a Catalunya i Volta a Burgos.

La foto del podi va fer lloc amb honors a Samuel Sánchez, el campió olímpic que aquesta vegada hi va haver de defensar la plata amb ungles i dents, i l'australià Cadel Evans, el de l'inoportú punxada a Monachil, que va recuperar el seu lloc al calaix apartant l' italià Basso a la cronometrada de Toledo.

A la resta de classificacions secundàries el Xacobeo Galícia es va endur el premi per equips, el francès David Moncoutié (Cofidis) es va enfundar el mallot de rei de la muntanya per segon any consecutiu, a part de l'etapa de Sierra Nevada. Alejandro Valverde es va endur la general de la combinada i per punts es va imposar l'alemany André Greipel, que es va anotar el seu "triplet".