L'Atlètic de Madrid va decidir avui prescindir dels serveis d'Abel Resino com a tècnic del primer equip a causa dels mals resultats collits en aquest inici de temporada.

"Abel Resino ha deixat de ser entrenador de la primera plantilla del Club Atlètic de Madrid aquest mateix matí. El tècnic i Jesús García Pitarch, director esportiu del club, oferiran una roda de premsa a les 10.30 hores en la sala de premsa de l'Estadi Vicente Calderón", segons informa un comunicat del club.

L'equip 'colchonero' només ha sumat en aquesta nova temporada una victòria, davant el Saragossa en Vicente Calderón (2-1), i el seu futur en la Lliga de Campions està molt complicat després d'encaixar el dimecres un dolorós 4-0 en Stamford Bridge davant el Chelsea.

Aquesta contundent derrota era la segona en quatre dies. Diumenge passat, l'equip queia golejat també en el Reyno de Navarra per un clar 3-0, amb tots els gols en la primera mitja hora.

Abel Resino, que va arribar a l'Atlètic en el mes de febrer com relleu del mexicà Javier Aguirre, va aconseguir en la passada campanya l'objectiu de ficar a l'equip en la Lliga de Campions, mitjançant una fase prèvia on va eliminar al Panathinaikos amb victòria tant en l'anada com en la tornada.

No obstant això, l'inici de temporada no va ser el desitjat i el conjunt va començar a mostrar les seves mancances d'antany, sobretot defensives, amb l'afegit de no trobar solució en aquesta ocasió ni en Diego Forlán, 'Bota d'Or' 2008-2009 i que duu dos punts aquest any, ni en el 'Kun' Agüero (2 gols).

Així, l'equip madrileny va perdre per un clar 3-0 davant el Màlaga en el primer xoc lliguer, i posteriorment no va poder amb el Racing en el Vicente Calderón per a caure en el Camp Nou, i encadenar dos nous empats consecutius (Almería i València), abans de conquistar tres punts davant el Saragossa, que no van ser confirmats davant Osasuna, partit en el qual es van tornar a disparar les alarmes i les veus crítiques contra el tècnic de Velada.

En la Lliga de Campions, l'Atlètic tampoc camina amb bon pas i ni tan sols va ser capaç de guanyar a casa al modest APOEL xipriota (0-0), perdent, a més de a Londres, en la seva visita a Oporto (2-0).

Els "rojiblancos" marxen quinzens en la Lliga BBVA, a tretze punts del FC Barcelona, i en la 'Champions' duen un punt i semblen destinats a lluitar per l'Europa League amb els de Limassol. Les xifres també són clares amb nou gols a favor i 17 en contra en Lliga, i cap a favor i sis en contra en el torneig continental.

Tampoc ha ajudat a Abel Resino la situació convulsa que ha viscut el club en l'estrena de la campanya, ni la falta de fitxatges per a reforçar una plantilla, que segueix sent curta. Juanito va arribar lliure, Jurado i Cléber van ser repescats del Mallorca, i Reis del Benfica, pel que els únics que van costar van ser el porter Sergio Asenjo i el jove defensa paraguaià Leandro Cabrera. A més, va perdre a l'holandès Heitinga amb el mercat de fitxatges tancat.