El Menorca té un director general que cobra el mateix que el Sant Josep es gasta per uns quants jugadors junts (Oriol Humet), paga tretze treballadors a la part executiva de club i ha aconseguit mantenir al voltant de quatre-mil abonats. Esportivament, l'equip de Maó disposa d'un entrenador amb etiqueta de clàssic de la LEB Or (Paco Olmos), d'un grup de jugadors especialistes en la categoria (Ciorciari, Cuthbert Victor, Diego Sánchez...); i, el que és més important, el Menorca té al darrere una illa on aficionats, empresaris i institucions tenen ficat dins el cap que necessiten tornar a l'ACB perquè l'hivern no es faci tan llarg en un indret on el turisme d'estiu ho és gairebé tot. Contra aquest Menorca jugarà aquest vespre el Sant Josep (21.00), un equip amb molts menys suports econòmics i socials que els balears però que ha encadenat tres victòries consecutives a la lliga jugant a un altíssim nivell i que arribarà al calent pavelló de Binfauta amb la novetat de la tornada del seu base titular Albert Sàbat.

"Si l'Albert està per jugar? Ja ho veurem, de moment viatja. Si el partit fos avui (per ahir) no jugaria però sent demà a última hora haurem de veure com ha evolucionat", explicava ahir Borja Comenge sobre l'estat del base llagosterenc, de qui va recordar que havia participat en alguns entrenaments però sense entrar en els exercicis de partit. En qualsevol cas, Sàbat serà avui a Maó per donar descans algus minuts a Jordi Bataller després que el jove Marc Pujols, substitut del llagosterenc en els dos últims partits, no ha viatjat per un esguinç al turmell. Amb l'equip també s'ha desplaçat Edu Camós (Copa Catalunya).

Sobre la plantilla del Menorca. Ben poc a dir. Dos jugadors per posició i, en paraules de Comenge, "peces referents que saben què fer quan la pilota crema en els minuts decisius". Diego Ciorciari i Cuthbert Victor han arribat des de Melilla de la ma de Paco Olmos, però també hi ha Diego Sánchez, Guzmán, Umeh, Rashon Turner, Urko Otegui, Marc Fernández... Una plantilla que ni tan sols té dret a lamentar-se de la lesió del pivot Caio Torres i per la qual un altre resultat que no sigui l'ascens a final de temporada serà considerat un fracàs. "A fora de casa el nostre objectiu sempre és competir el màxim de minuts possibles, perquè si arribés al final igualat depèn dels petits detalls com els tirs lliures que puguis guanyar o no". Comenge espera que el seu Sant Josep sigui competitiu en un dels, a priori, dos partits més complicats de la temporada (els desplaçaments a Menorca i Saragossa) i desitja que, a més, tregui el deliciós bàsquet que ha mostrat en molts moments d'aquest inici de temporada per posar en veritables maldecaps els de Paco Olmos. "Van perdre el primer partit, però després van guanyar de locals i la setmana passada a la pista del Tenerife, és un bon equip que vindrà molt animat".

Aquest estiu més d'un equip ACB es va plantejar fitxar Cutberth Victor. L'aler pivot de les Illes Verges és un clàssic de la LEB Or, hi jugar des de la temporada 0-4-05, i va decidir quedar-se per una bona oferta econòmica del Menorca i seguir fent estralls en una lliga on es complicat aturar la dualitat del seu joc. Massa poderós per als alers rivals i excessivament ràpid per als pivots, Victor és un aler pivot que en aquest Menorca també juga molts minuts de tres (més de quinze la setmana passada a Tenerife) deixant les posicions interiors per a Otegui i Turner. "Hem preparat algunes solucions defensives per a Victor, però està clar que tant en Miquel com en David si juga de tres, com en Pep i l'Andrew si ho fa de quatre hauran d'estar molts atents", detalla Comenge mentre que a l'Illa no amaguen que és el seu referent clarament per sobre dels altres elements de la plantilla. L'aler pivot del Menorca protagonitza amb Middelton una lluita en la classificació del més valorat de la competició. De moment, Victor és el primer (23 de valoració per gràcies a 17 punts i set rebots fallant poquíssim tirs). Per la seva part, Darryl Middleton fa 22 de valoració per partit tot i anotar i agafar una miqueta més de punts i rebots (14.6 i 7.7 rebots).