La Sant Silvestre de Lloret de Mar arribarà el diumenge 27 de desembre tot just a la seva tercera edició però, tot i la seva curta edat, creix a velocitat de creuer. Reunirà 2.500 atletes i per a l'edició de 2010 ja es planteja rebre'n 3.000. La prova figura en el tercer lloc del rànquing de les millors Sant Silvestres d'Espanya, però l'atleta Josep Lluís Blanco, el seu gran impulsor, ja va advertir ahir que el seu objectiu és continuar impulsant la cursa per intentar superar Barcelona i situar-se darrere de la Sant Silvestre Vallecana com el segon gran referent d'aquesta mena de proves a Espanya.

"Ara mateix ja superem els 2.000 inscrits i tancarem les inscripcions en 2.500. Cada any creixem en participants, en espònsors, en la qualitat dels obsequis que entreguem als atletes i en el nivell dels corredors professionals que convidem", recordava ahir Blanco en l'acte de presentació de la prova que es va fer a l'Ajuntament de Lloret de Mar. La prova, que començarà a 2/4 de 12 del migdia del diumenge 27 de desembre, proposa un circuit de 5 quilòmetres "assequible per a tothom" i on, una vegada més, s'hi trobaran atletes de primera línia internacional, d'altres, d'aficionats i també personatges populars del món de la cultura i l'esport.

El cartell de La Sansi 3 és de luxe. Al costat del mateix Blanco i de la seva companya Eva Arias, competiran pels carrers de Lloret Reyes Estévez, l'irlandés Thomas Chamney, Miquel Quesada, Frederik Dennis, Abderrahamane Boutahri (Marroc) i els membres de la selecció de Letònia. En categoria femenina també hi seran Jacqueline Martín, Alexandra Panayotou, Bàrbara Ramon i Jelena Abele. El marxador Jesús Ángel García Bragado liderarà una modalitat de la prova destinada a tots aquells que no vulguin fer el circuit corrent i s'estimin més "caminar de forma saludable".