És el màxim golejador de la Lliga. També el millor realitzador del continent. Suma 27 gols en 31 jornades del campionat i lidera el seu equip, el Barcelona, cap a l'èxit. Ell és Leo Messi, l'actual Pilota d'Or, el mateix que va camí de convertir-se en el futbolista del primer equip blaugrana a anotar més gols en un sol campionat de Lliga. Aquesta marca l'ostenta a dia d'avui Ronaldo Nazario, qui en la campanya 1996/96 assolia 34 dianes.

Leo Messi, que al Santiago Bernabéu anotava el seu gol número 40 des d'inici de temporada en totes les competicions (només es va quedar amb la pólvora molla en la Supercopa d'Europa, el passat mes d'agost, enfront el Xàkhtar a l'estadi Lluís II de Mónaco), està a només 7 gols dels 34 de Ronaldo, exactament un gol per jornada fins al tancament del campionat.

Per aconseguir-ho, l'argentí haurà d'aprofitar un calendari que se li presenta força favorable. I és que el seu equip disputarà tres partits al Camp Nou (Deportivo, Xerez, Tenerife i Valladolid) i visitarà l'Espanyol, Vila-real i Sevilla d'aquí que finalitzi el campionat.

Amb 27 gols en Lliga (el segueixen Higuaín i Villa, amb 24 i 20, respectivament), 8 en la Lliga de Campions, 2 en la Supercopa d'Espanya, 2 en el Mundial de clubs i 1 en la Copa del Rei, Messi ja supera en dos gols la seva xifra de l'any passat, quan va anotar-ne un total de 38 (23 en Lliga, 9 en Champions i 6 en Copa).

Si continua amb la seva progressió golejadora, el "10" barcelonista té a l'abast de la mà superar les extraordinàries xifres que va signar Ronaldo en la seva única temporada com a barcelonista; el brasiler va marcar un total de 47 gols (34 en Lliga, 6 en Copa, 5 en la Recopa d'Europa i 2 en la Supercopa d'Espanya).

Des que va debutar al primer equip, el davanter argentí ha ?marcat almenys un gol en 84 partits, i curiosament, el Barcelona només ha perdut un d'ells, la temporada passada, al Vicente Calderón contra l'Atlètic de Madrid (4-3).

En els últims onze partits de la present temporada, i coincidint amb el seu canvi de posició, passant de l'extrem dret a la teòrica mitjapunta i fins i tot a la posició de "nou" en la qual la seva llibertat de moviments és total, Messi ha vist porta en 17 ocasions.