L'Espanyol va fer un pas pràcticament definitiu per salvar-se en aconseguir la golejada de la temporada al seu estadi i tombar així amb comoditat (3-0) un Atlètic de Madrid que no va posar-hi gaire interès ni que tampoc va gaudir d'opcions per emportar-se els tres punts.

Locals i visitants van deixar clares les seves intencions només començar el partit. Valera, substitut ahir de Simao va avisar primer, abans de la resposta de Luis Garcia. Els grans protagonistes del partit van aparèixer després. Es tracta d'Osvaldo i De Gea, ja que el davanter italoargentí va topar en dues ocasions amb el porter blanc-i-vermell, molt atent en dues clares ocasions de l'atacant blanc-i-blau.

L'Atlètic es treia la son de les orelles per acostar-se tímidament a l'àrea contrària, encara que sense gaire perill ni convenciment. Forlán, sense el seu soci Agüero, va navegar sense rumb sobre el terreny de joc. L'uruguaià, que no va rebre ni una sola pilota en condicions, va estar ben controlat pels centrals locals.

Sense gols al descans, Pochettino va decidir moure fitxa, donant entrada a Verdú per Marqués. El canvi va donar fruits ben aviat, ja que una jugada iniciada pel migcampista va acabar amb el gol de Luis Garcia. L'Espanyol, amb el marcador a favor, va anar creixent i va conduir al seu gust un Atlètic que va prendre's la visita a Cornellà sense gaire interès. Els de Quique Sánchez Flores van jugar en moltes fases caminant i ni l'entrada d'Agüero va revitalitzar el conjunt matalasser.

Els locals van agrair la presència de Verdú al mig del camp, ja que el català va convertir-se en el catalitzador del joc blanc-i-blau. Una nova acció iniciada pel migcampista i una cavalcada de Callejón va acabar amb un sensacional rematada de cap Osvaldo al fons de la porteria. Premi merescut per a l'italoargentí, que va buscar el gol amb insistència.

L'Atlètic, ferit en el seu orgull, va reaccionar a peus d'Agüero. L'argentí va crear més perill en un quart d'hora que tots els seus companys en tot el partit. No obstant això, va topar amb un brillant Kameni que, juntament amb l'expulsió d'Ujfalusi, tallava de soca-rel la possible reacció visitant.

Ja a les acaballes, Iván Alonso sentenciava el partit i tancava un important triomf dels blanc-i-blaus que pràcticament els garanteix la permanència a la Primera Divisió.