Hi havia tot els ingredients per guanyar, era el dia de fer-la grossa, de fer un pas pràcticament definitiu per obtenir un bitllet de play-off, però a l'hora de la veritat la qualitat i l'amplitud de banqueta del Melilla es varen imposar a un Sant Josep que haurà de treballar fins la darrera jornada per poder treure el cap als llocs de privilegi.

Els gironins van saltar damunt del parquet de Fontajau amb les idees clares i amb l'únic objectiu d'obtenir una victòria que en cas d'haver-se produït hauria tingut molt de valor, ja que hauria significat més de mig billet de play-off. Un triomf també hauria donat l'ascens a la Lliga ACB al pròxim rival dels gironins, un CAI Saragossa que divendres, en cas de ?superar el bloc de Comenge, celebrarà el retorn a l'elit del bàsquet estatal.

Els gironins volien deixar el camí del play-off força avançat. De fet, van treballar durant molts minuts per aconseguir-ho però al tercer quart, Robinson (Melilla) va començar a guiar els africans cap a la victòria. Robinson era un malson per als de Comenge, que malgrat les adversitats van seguir al peu del canó per entrar de nou dins del matx. El Melilla liderat per Robinson -va fer vuit punts en el tercer quart- també havia de guanyar per seguir amb opcions d'acabar primer de la fase regular i, és clar, els seus jugadors tampoc ?perdonaven. Del 32-35 del descans, es va passar a un 53-61 a la fi del tercer quart que feia mal, per un Sant Josep que ho donava tot, però que veia com no podia capgirar les coses.

La dinàmica era totalment favorable als visitants, que a l'inici del darrer quart assolien la màxima renda, 53-63 després d'un bàsquet de Rafa Huertas. Tot semblava liqudiat, però un triple de Bouldin i dues cistelles gironines més col·locaven els de Comenge a només tres punts, 60-63. Era el ?moment. Ara o mai. El públic ho sabia i com en les grans ocasions no va fallar. El soroll es va deixar sentir a Fontajau, però aquest cop a diferència d'altres vegades no va tenir el seu fruit. Els culpables varen ser, primer Oscar González amb un triple, i posteriorment Juanma Ruiz amb dos llançaments consecutius des de la línia de 6,75 m. El Melilla s'enlairava amb un 62-71, mentre Borja Comenge sol·licitava temps mort per intentar esgotar les darreres opcions a triomf. Una victòria que no va arribar perquè més enllà d'escurçar les diferències, els africans van marxar dotze amunt amb un 62-74 a 2.46 que deixava la quarta victòria del curs a Fontajau. Al final, 75-80 després d'un triple final de Pep Ortega en el darrer segon.

Ara a dos jornades per cloure la fase regular, els gironins segueixen dins la zona de play-off, això sí, empatats amb La Palma -desè- i amb opcions reals d'accedir a les eliminatòries d'ascens. Per aconseguir-ho hauran de guanyar, com a mínim, els mateixos partits que guanyi La Palma. Divendres, partit molt complicat a la pista del CAI Saragossa.