La selecció d'Holanda s'ha convertit en la cinquena quartfinalista del Mundial de Sud-àfrica 2010 després de complir els pronòstics i batre per 2-1 a Eslovàquia.

Dos gols, d'Arjen Robben i Wesley Sneijder, han estat suficients per als holandesos per derrotar el combinat eslovac. L'extrem ha demostrat els seus galons en els de Bert Marwijk, i ha estat el millor del partit en els 71 minuts que ha jugat i l'únic a posar velocitat, tot el que no han tingut els de Vladimir Weiss, que amb tot han gaudit d'opcions quan perdien per la mínima.

De totes maneres, Holanda segueix sense donar una imatge semblant a la fa dos anys en l'Eurocopa que, en canvi no li ha servit de gaire, i ni tan sols l'anhelada reaparició a l'onze del jugador del Bayern, li ha tornat aquest futbol ràpid, veloç i de toc, tan propi d'altres 'oranges', tot i que ja estigui entre els vuit millors i havent-ho guanyat tot.

Eslovàquia tampoc ha sortit del seu guió. És un equip construït per batallar i sòlid enrere, però amb poc arsenal a dalt, encara menys sense la seva suposada estrella, el jove Marek Hamsik, que se n'ha anat de Sud-àfrica sense deixar espurnes de la qualitat que se li pressuposa. A més, l'encert de Robert Vittek davant d'Itàlia no ha aparegut i el davanter ha desaprofitat l'empat.

Per augmentar les carències dels centreeuropeus, els de Bert Van Marwijk s'han avançat en el marcador aviat, passat el quart d'hora, i en una jugada 'mundialment' coneguda. La pilota llarga a Robben, ha estat convertida per aquest en una de les seves diagonals a cama canviada i el seu xut ha anat massa ajustat per a Mucha.

A partir d'aquí, el partit s'ha tornat encara més travat. Els de Vladimir Weiss no s'han estirat massa, sabedors que els espais són letals per als holandesos, i aquests han continuat sense buscar el seu millor futbol. Només dues esporàdiques accions finals de Van Persie han pogut alterar una mica la 'tranquil·litat' amb la qual discorria el partit.

Robben busca aliats, Vittek perdona

En la represa, Eslovàquia ha hagut de lluitar contra el temps, el marcador en contra i amb la bona sortida de Robben, que ha demostrat per què se l'enyora a Holanda. Primer, ha repetit una altra diagonal com la de l'1-0, però el seu xut creuat sí que ha estat detingut per un Mucha, que poc després, ha ficat una àgil mà a un remat pròxim de Mathijsen després d'una bona incursió del jugador del Bayern de Munic.

I és que l'extrem exmadridista era el gran maldecap per als de Weiss, incapaç de frenar-lo i alleujats perquè les seves jugades no posessin la sentència al seu somni mundialista, cada vegada més lluny de Sud-àfrica. Holanda buscava més la pilota i aliats per a la seva estrella, amb Sneijder i Van Persie, una mica de ritme per la seva llarga lesió, com els principals opositors a aquest lloc.

Tot i això, qui ha perdonat ha estat Eslovàquia, que ha gaudit de dos immillorables ocasions, sobre un un contra un del seu golejador Vittek. Stekelenburg, que un minut abans havia posat una bona mà a Stoch, ha aguantat al davanter, al qual li ha faltat qualitat en la definició per aconseguir la igualada i obrir un nou partit.

L''Orange' ha afrontat el decisiu quart d'hora final sense la seva millor basa, però no ha passat massa dificultats. El seu rival encara ha tingut una ocasió per mitjà de Vittek, però ha estat un error del fins aleshores encertat Mucha el que els ha condemnat. La seva esbojarrada sortida no l'ha desaprofitat Kuyt que, generós, li ha donat a Sneijder una sentència, ni tan sols alterada per l'últim gol de penal de Vittek, consol per seguir somiant amb el pichichi'.