El Brasil i Xile tornen a veure's les cares 12 anys després de la darrera vegada que van enfrontar-se en un Mundial. En aquell partit, la "seleçao" va imposar-se per 4-1, una victòria que l'avui seleccionador Carlos Dunga va celebrar com a futbolista sobre de la gespa.

Tres campionats del món després, la selecció que ara dirigeix ?Bielsa vol passar comptes pendents amb la pentacampiona, a qui no venç des del 2001.

En els 65 enfrontaments entre tots dos conjunts, el balanç és de 46 victòries per Brasil, 12 empats i només 7 triomfs per Xile. Malgrat el que indiquen els guarismes, els xilens tenen motius il·lusionar-se perquè "la Roja" s'ha mostrat com un conjunt compacte i madur en el que portem de torneig mentre que la selecció de Dunga ha guanyat sense enamorar.

Pels xilens, Bielsa perd Ponce i Medel a l'eix de la defensa per amonestació, així com Estrada, expulsat contra España. Per contra, recupera el migcampista Carmona i Matías Fernández "Matigol". El dubte serà la presència de Suazo a l'equip titular, en detriment de Valdivia, per acompanyar Beasejour i Alexis Sánchez en atac.

Per Brasil, tornaran Kaká, Robinho i Elano, però Dunga haurà de trobar un recanvi al migcampista defensiu Felipe Melo, lesionat. Josué o Ramires poden ser les alternatives.

Debutants contra favorits

La debutant i revelació del torneig, Eslovàquia, posarà a prova les aspiracions d'Holanda, una de les favorites. L'inici immaculat amb ple de punts ha fet alertar el tècnic Van Marwijk que a l'Eurocopa del 2008 i el Mundial del 2006, els "Orange" van començar igual de bé però van caure en la primera eliminatòria. Holanda té tots els efectius disponibles però haurà de vigilar amb les targetes, perquè té 6 jugadors apercebuts. L'Eslovàquia, de Weiss, que va esborrar del mapa Itàlia en la fase de grups, podrà comptar amb la presència del golejador Vittek.