Raül Agné és un tècnic al qual no li agrada que titllin el seu equip de "rocós", aquell qualificatiu que el Girona va guanyar-se a pols ara fa dues temporades, amb el de Mequinensa a la banqueta. Agné demana solidesa i treballa dia sí i dia també perquè la rereguarda funcioni; no obstant, també aposta per un futbol vistós, mecanismes perquè els seus jugadors creïn jugades d'atac i, el més important, les aprofitin. De moment, sembla que això últim funciona: el Girona veu porteria amb facilitat i s'ha convertit en un dels conjunts més realitzadors de la Segona A. Al mateix temps, però, la fragilitat defensiva s'ha convertit en un mal reparable d'un equip que ha pagat cars els seus errors al darrera.

El mateix Agné donava un toc d'atenció a ben pocs dies d'iniciar-se la competició: "No m'agrada encaixar tants gols". El Girona acabava de perdre un amistós amb l'Hospitalet (2-4), equip de la Segona Divisió B i les sensacions que havia transmès l'últma línia no eren del tot satisfactòries. Han passat 4 jornades de Lliga i la situació no ha millorat. Després de 4 partits, els blanc-i-vermells han encaixat 8 gols, i s'han convertit així en un dels conjunts de la categoria que més en reben. Només el Còrdova, Tenerife i la Ponferradina (9), tres dels quatre equips que naveguen en zona de descens, n'han encaixat més.

Aquestes xifres fan que el Girona rebi 2 gols per partit, una xifra massa perillosa per encarar amb garanties la temporada. Conscient de tot això, el vestidor treballa sense descans per millorar aquests registres. Especial èmfasi hi ha posat Agné i la resta del cos tècnic durant aquesta setmana, ja que es confia a ajustar el treball defensiu per recuperar la solidesa que va ajudar l'equip ara fa dues temporades a signar una primera volta genial. Aquell any (2008/2009), amb el de Mequinensa al timó, l'inici dels gironins va ser espectacular: en els primers 4 partits, i tot i ser un nouvingut a la categoria, Rafa Ponzo (el porter de llavors) només havia rebut 2 gols. Fins i tot l'any passat (2009/2010), encara que l'equip signava un mal inici de Lliga, la defensa es va mostrar més sòlida, s'havien rebut 5 gols en les 4 primeres jornades.

Tampoc ajuden els registres dels gironins a domicili, un dels mals endèmics que ha perseguit l'equip en aquestes tres temporades que porta a la Segona A. És ben cert que els arbitratges no hi han ajudat, però fins al moment, el Girona és un dels quatre pitjors visitants de la categoria: 2 derrotes en 2 partits, només 1 gol anotat i 5 de rebuts.