Elías va néixer el 26 de març de 1983 a Manresa. El pilot ha passat per pràcticament totes les cilindrades del campionat del món i ha aspirat al títol en totes elles.

La perseverança i l´esforç han convertit el pilot català en campió del món de motociclisme de Moto2.

El 1993 Elías va acabar tercer en el campionat de Catalunya de minimotos, on una temporada després va aconseguir el subcampionat. El 1998 va disputar el campionat d'Espanya de 125 cc amb tot just 15 anys. Aquell any va acabar 23è en el campionat. En la seva segona temporada al Campionat d'Espanya del vuitè de litre Toni Elías va aconseguir la tercera plaça final.

Un any després va finalitzar vintè en la competició amb un total de 24 punts.

El seu primer podi el va aconseguir al GP de França del 2001 i la seva primera victòria va arribar a la mítica catedral del motociclisme, el circuit d'Assen.

El 2003 va acabar tercer després de ser el pilot que més grans premis va guanyar-cinc-, però una vegada més el títol se li va resistir, de manera que el 2004 va decidir canviar d'aires i se'n va anar a l'equip format per Dani Amatriain amb Honda.

La seva primera incursió a MotoGP li va arribar el 2005 de la mà de l'escuderia Fortuna Yamaha, amb la qual va aconseguir la dotzena posició final.

Una temporada més tard, Toni Elías va sumar dos podis abans de tenir un greu accident a Assen.

La seva aventura a MotoGP va passar per moments molt discrets durant el 2007, quan va acceptar l'oferta de Lluís d'Antín per pilotar una de les seves Ducati Desmosedici amb el francès Sylvain Guintoli com a company d'equip. Va pujar al podi a Brno i Misano però al final va tornar al costat de Fausto Gresini la temporada 2009.

Simpàtic i estimat per tots, al final Toni Elías ha aconseguit la justa recompensa, ser campió del món i, per tant, aquesta circumstància li pot tornar a obrir les portes del seu retorn a MotoGP, probablement de la mà d'un altre italià, Lucio Cecchinello, en la seva escuderia LCR, per a la que aquesta temporada ha comptat amb els serveis del francès Randy de Puniet.