04 de novembre de 2010
04.11.2010

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

El retorn de la Penya Bons Aires

Un grup d'exjugadors de la històrica escola de futbol gironina ha fet renéixer l'entitat i ja té set equips competint. Aquest diumenge es farà la presentació oficial amb un partit amistós entre exjugadors de la Penya i del Girona

04.11.2010 | 01:00
Un equip de la nova Penya, entrenant-se ahir a Riudellots.

R

oberto Fresnedoso, Nan Ribera, Delfí Geli, Jose i Ángel Martínez, Paco Montes, David Padilla o gent molt més jove, com l'ara juvenil del Barça Gerard Deulofeu són només alguns dels molts noms de futbolistes que varen sortir dels equips de la Penya Bons Aires. La coneguda escola de futbolistes gironina va desaparèixer arran de l'absorció per part del futbol base del Girona, però, aquest estiu,vuit anys més tard, un grup d'exjugadors de la Penya, encapçalats per Agustí Marçal, l'han tornat a fer viure, amb set equips que s'entrenen al camp de Riudellots. L'antiga Penya Bons Aires havia tingut sempre fins a juvenil, però, de moment, aquest nova etapa ha començat des de baix amb equips d'escoleta fins a alevins.
Marçal compta amb la col·laboració d'un grup d'altres exjugadors de la Penya, el mateix Roberto Fresnedoso els va ajudar aquest estiu tot i que viu a Madrid, i amb el suport dels noms històris de la Penya com l'històric president Joan Cabratosa, Joan Homs o Josep Pujol. "Tot va començar aquest estiu, que ens va anar engrescant a tots, havíem jugat a la Penya Bons Aires i volíem fer una cosa que s'hi pogués assemblar", explica Carles Giralt, també exjugador de la Penya, i que forma part, amb Marçal, de l'àrea esportiva. La nova Penya Bons Aires està activa i funcionant des del passat estiu, però no serà fins aquest diumenge que se'n farà la presentació oficial. A les deu del matí es farà la presentació dels equips de base de l'escola, mentre que a dos quarts de dotze es jugarà un partit amistós entre exjugadors de la Penya Bons Aires i l'equip de veterans del Girona. Es dóna la circumstància que, com que durant molts anys la Penya va ser filial del Girona, molts dels components dels veterans del Girona, com els mateixos president i vicepresident, Delfí Geli i Paco Montes, també van començar a jugar amb la Penya Bons Aires. Tots els actes es faran al camp de Riudellots, on de moment juga els seus partits el refundat club, i començaran amb un parlament de l'històric president Joan Cabratosa que, tot i viure des de fa anys al Port de la Selva, s'ha posat al capdavant de la nova directiva perquè "li vam dir que sense ell no es pot entendre la Penya Bons Aires".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

Quin equip portes al cor?

Si vols descobrir quin equip de Laliga 1 2 | 3 és aquest que admires, encara que no ho sàpigues, aquest és el teu test. T'atreveixes a descobrir-ho?


Buscador de deportes