"Josep Lluís Blanco, sancionat", titulava de forma contundent el diari Sport en la seva edició d'ahir. El rotatiu assegurava que l'atleta de Lloret de Mar, guanyador de la medalla de bronze en els passats Campionats d'Europa de Barcelona, haurà de complir dos anys de sanció a l'haver donat positiu per EPO en els campionats d'Espanya disputats el passat estiu a Avilés, en el que va resultar vencedor.

Ben poques hores va trigar el principal damnificat, el mateix Blanco, en respondre. Ho va fer sense fer declaracions davant els mitjans, a través d'un comunicat de premsa en el qual ratificava la seva innocència, a banda de denunciar "irregularitats" en el seu procés sancionador obert arran del pressumpte dopatge.

Blanco assenyalava haver-se assabentat "per la premsa" de la seva sanció, alhora que mostrava de manera contundent i amb majúscules la seva "disconformitat total" amb aquest veredicte". "El meu procediment sancionador està ple d'irregularitats, tant en el propi procediment, com en el fons amb un resultat final totalment erroni", afegia l'atleta en l'escrit que va facilitar als mitjans ahir al matí.

És per això que el lloretenc assegurava que interposarà "els recursos davant les institucions esportives competents i davant la jurisdicció ordinària" que siguin necessaris per demostrar així la seva innocència, la qual va voler subratllar.

Així mateix, Blanco mostrava la seva "profunda tristor" davant "aquesta situació", i va destacar també que els "dos únics atletes sancionats per EPO per la Federació d'Atletisme, ara ja fa sis anys (Amaia Piedra i Ricardo Fernández), varen aconseguir demostrar la seva innocència" i "anul·lar" així les sancions després d'un "llarg procés que jo mateix em proposo encarar".

El diari Sport afegia també que Blanco estaria implicat en la recent destapada Operació Llebrer, amb la qual assegurava "no tenir cap relació", després de demanar que "fins que el darrer dels Tribunals als quals penso recórrer d'ara endavant dictamini una sentència sobre el meu cas demano que sigui respectada la meva presumpció d'innocència".