El tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, va ser escollit Entrenador de l'Any, superant en la votació als altres dos finalistes, el preparador del FC Barcelona, Pep Guardiola, i el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque. En l'elecció feta pels seleccionadors i capitans de seleccions nacionals i periodistes de tot el món el portuguès va ser el més valorat per endur-seel guardó en la Gala de la Pilota d'Or de la FIFA.

Així, Mourinho veu reconegut el treball del seu d'èxit el 2010, en què va conquistar el "triplet" amb l'Inter de Milà: Lliga de Campions, Scudetto i Copa d'Itàlia. Després d'aquests títols, va deixar l'equip italià per fitxar pel Reial Madrid, on fins ara ha obtingut uns bons resultats, amb només dues derrotes, la soferta davant del FC Barcelona (5-0) en partit de la lliga, i l'ensopegada de la setmana passada davant del Llevant a la Copa del Rei (2-0), tot i que aquest no va impedir que l'equip es classifiqués per als quarts de final, on aquest dijous es mesurarà a l'Atlètic.

Absent a la roda de premsa

El preparador portuguès no va assistir a la roda de premsa prèvia a la gala -es trobava volant cap a Zuric en aquell moment-, on hauria coincidit a l'escenari amb els tres jugadors aspirants a Pilota d'Or (Messi, Iniesta i Xavi) i els altres dos "rivals" que com ell podien guanyar el guardó en la categoria d'entrenadors (Vicente del Bosque i Pep Guardiola). No hi va haver, per tant, ocasió per al morbo, però sí que Mourinho va ser escridassat per una part del públic al seu pas per la catifa vermella quan accedia al Palau de Congressos de Zurich. Fins ara mai s'havia distingit la labor d'un tècnic. Ahir però no era dia per a polèmiques i Mourinho va fer gala, en el seu breu discurs de premiat, d'un fantàstic "fair-play". "Vull felicitar a dos entrenadors meravellosos com Vicente del Bosque i Pep Guardiola i donar les gràcies als meus jugadors, als meus col·laboradors i tots els qui em volen i em donen suport, perquè aquest premi no l'he aconseguit jo sol", va dir.

José Mourinho va pujar al cim del reconeixement mundial amb el Premi FIFA al millor entrenador de 2010, un pas més en la seva carrera com a tècnic. Mourinho (Setúbal, 26 de gener de 1963) és The Special One. El qualificatiu que va néixer en la seva etapa a Anglaterra (Chelsea) reflecteix la seva personalitat. Alabat pels seus continus èxits esportius. Criticat per ser objecte de polèmica pels seus gestos i declaracions. El portuguès no deixa indiferent a ningú. És tan estimat com odiat. A Itàlia, sempre serà venerat pels aficionats de l'inter de Milà. Va signar el ple en una campanya per als annals de la història del futbol conquistant Lliga de Campions, la Lliga italiana i la Copa d'Itàlia. Estudiós del futbol fins a rozar el malaltís, els títols des de l'inici de la seva carrera són el seu gran aval. Té un mètode. El mètode Mou que és garantia d'èxit. Tots els equips als quals dirigeix tenen una cosa en comú, el respecte i l'admiració dels seus jugadors, que estan units en l'objectiu i que el beneren.