En només unes setmanes, el Girona s'ha convertit en un club al que li escau l'etiqueta de mediàtic. Se'n parlava a la Xina, fa ben poc, amb l'aterratge de dos jugadors natius; se'l coneixia a mig món un parell de setmanes enrere, quan Emanuel Biancucchi, cosí de Leo Messi, aterrava a Montilivi. I encara n'hi ha hagut més. Després d'un Osca-Girona, un partit, a priori, que poc interès hauria de despertar, el club blanc-i-vermell i, sobretot, el seu entrenador, s'han convertit en tot un fenomen en els mitjans.

La polèmica roda de premsa de Raül Agné, en la qual el tècnic va trobar-se amb la negativa d'uns quants periodistes aragonesos en escoltar respostes en català i que va acabar amb el de Mequinensa abandonant la sala de premsa visiblement enfadat, ha despertat tota mena de reaccions fins a prendre una magnitud que ben pocs podien arribar a imaginar.

Ja de matinada, Internet va començar a fer-se ressò de la reacció d'Agné, dels comentaris dels periodistes allà presents i de la situació en sí. En només unes hores, Facebook ja havia creat un canal de suport a l'entrenador («Suport a l'entrenador del Girona, Raül Agné, per expressar-se en català», n'és el nom) que al vespre superava els 2.500 fidels i aquest matí ja ha arribat als 5.752 seguidors. Més exemples: Twitter va convertir l'incident en trending topic, etiqueta que reben els temes de moda els quals contenen un allau més massiu de piulades per part dels usuaris.

En ambós casos, els missatges de suport a l'entrenador eren una constant; mostres que contrasten amb alguns mitjans de comunicació, sobretot aragonesos, que volien mostrar la seva versió dels fets. Sense anar més lluny, el Diario de Alto Aragón, va criticar Raül Agné assegurant que el de Mequinensa «va fer cas omís de les peticions de respondre en castellà, aixecant-se i abandonant la sala de premsa, sense possibilitat d'atendre a més qüestions». La polseguera també va aixecar-se a un bon grapat de fòrums diversos esportius, que van inicar un acalorat debat sobre l'actitud de l'entrenador del Girona. D'ingredients no en falten per fer bullir una olla mediàtica que des de primer hora d'ahir és al foc.