Gerard Deulofeu continua col·leccionant elogis i batent rècords de precocitat futbolística. El proper 13 de març complirà 17 anys i dimarts passat va debutar a Segona A amb el filial del Barça. Dos dies després, la brillant actuació que va protagonitzar tot i estar només un quart d'hora damunt la gespa, encara aixeca polseguera i ja se n'han fet ressò la majoria de diaris i webs esportives nacionals i internacionals.

Deulofeu va rellevar Edu Oriol i amb poc més d'un quart d'hora va tenir l'oportunitat de deixar un parell de cops en evidència el defensa del Còrdova Camille i estar a punt de fer el seu primer gol a la LFP (en porta 14 amb el juvenil A d'Òscar García). Dimecres el debut del davanter de Riudarenes, que ja té plana web pròpia i que disposa de 199.000 entrades al Google, era notícia destacada i ahir diaris com Sport i Mundo Deportivo encara continuaven fent-se'n ressò.

L'última especulació que ha sorgit al voltant de Deulofeu és el possible interès del Madrid, apuntat ahir per Miguel Rico a Mundo Deportivo. Deulofeu té prohibit fer declaracions -no va poder parlar ni després del partit de dimarts contra el Còrdova- i els mateixos tècnics del Barça admeten que tenen un diamant a punt per explotar. Des de fa anys el futbolista gironí és seguit també per clubs anglesos com el Chelsea i el Liverpool, però Deulofeu sempre ha prioritzat continuar la seva formació al Barça. Sense anar més ?lluny, aquesta mateixa temporada ja s'ha entrenat amb el primer equip a les ordres de Pep Guardiola.

"És un davanter de driblatge elèctric", assegurava el diari Sport sobre el talent de Deulofeu, un habitual a les seleccions espanyoles de categories inferiors. Marca apuntava dimecres que se l'havia comparat amb Ronaldinho "per la seva màgia, regat i velocitat" i recordava que aquest mes de març, amb Espanya sub-17, buscaria el bitllet per participar a l'Europeu de Sèrbia. Fa un parell de setmanes, el gironí va resoldre ell tot sol un partit amistós de la selecció contra Geòrgia (2-1).