04 de març de 2011
04.03.2011
El Barça ho confirma

Laporta ha d'avalar 24 milions

L'expresident blaugrana i set directius de la seva junta han de disposar la quantitat en dos mesos

04.03.2011 | 10:02

El portaveu de la junta del FC Barcelona Toni Freixa ha confirmat aquesta tarda que l'anterior president del club Joan Laporta i set dels seus exdirectius han estat requerits per un jutge perquè dipositin un aval de prop del 24 milions d'euros a la seu de la Lliga en un termini de dos mesos.

Aquesta tarda, el programa radiofònic "Sense Concessions", de l'emissora RKB, ha revelat que el jutjat de primera instància número 24 de Barcelona ha dictat un acte d'execució que condemna Laporta i set dels seus exdirectius a dipositar un aval de 23.242.810 euros.

Els directius afectats són Alfons Godall, Joan Boix, Rafa Yuste, Albert Perrín, Jaume Ferrer, Josep Cubells i Alfons Castro, els únics que van acompanyar Laporta des de l'inici del seu mandat al juny de 2003 fins a la finalització, al juny de 2010.

El portaveu del Barcelona ha rebut amb satisfacció l'acte d'execució, que ha estat notificat pel jutge avui també al club, per informar-lo del procés.

"Aquesta resolució ens aporta una garantia (24 milions d'euros). Hem rebut avui aquesta notificació del requeriment als directius perquè dipositin a la Lliga un aval de 24 milions d'euros en dos mesos. I, si no el duen a terme, es decreta en aquesta interlocutòria que es concreti la pressa sobre els béns de la seva propietat per garantir aquest import", ha dit Freixa.

Aquest procés va arrencar el 2006 quan el soci Vicenç Pla va posar una demanda contra la junta de Joan Laporta per no avalar el pressupost a partir de temporada 2004-05, després que el consell anterior retirés l'aval per una maniobra després de derivar perdudes en la temporada 2002-03 a l'anterior directiva, presidida per Joan Gaspart.

En una primera instància, l'Audiència Provincial de Barcelona va fallar contra la junta de Laporta, la qual va recórrer el cas al Tribunal Suprem, on encara es troba a l'espera de la decisió definitiva. Això no obstant, el soci ha sol·licitat a un tribunal de primera instància que emprengui mesures executòries, que han estat adoptades.

D'una altra banda, l'actual junta directiva de Sandro Rosell manté viu el procés de presentar una demanda contra la junta de Joan Laporta per les pèrdues de més de 70 milions d'euros que s'atribueixen al consell sortint pel còmput de les set temporades que van estar dirigint el club.

Aquesta acció de responsabilitat que pretén emprendre l'equip de Rosell contra el de Laporta va sorgir en l'anterior assemblea de compromissaris, quan la majoria dels assistents van animar els nous gestors a emprendre una acció judicial per les pèrdues.

En aquests moments, aquesta acció de responsabilitat que impulsarà la junta de Rosell es troba en estudi en el despatx d'advocats Cuatrecasas.

"L'actual junta va portar a l'assemblea de compromissaris una acció de responsabilitat. Els socis van votar a favor. La resolució que avui hem tingut coneixement ens aporta una garantia, encara que només sigui en part, de 24 milions d'euros. Entenem que el Barça té garantit aquest import i per tant es tracta d'una resolució satisfactòria per als interessos del club", ha comentat Freixa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

Enllaços recomanats: Premis cinema