Des de la distància, al·lucina amb el que està passant a Girona?

Futbolísticament no em sorprèn gaire. S'ha agafat una inèrcia molt positiva en poc temps aquest 2011. Abans els empataven sempre al minut noranta i ara és al revés. Juguen bé des del començament de temporada i ara estan enratxats. A més a més amb el camp ple.

Si li haguessin dit a l'estiu quan estava entre Girona i Huelva, s'ho hauria cregut?

No m'ho hauria cregut perquè el temps es tirava a sobre i hi havia temes importants econòmics per solucionar. No s'acabava de tancar res. Calia que entrés algú i mirar de passar la temporada sense gaires patiments. Era força imprevisible. Les solucions van arribar tard però en Raül i en Xavi Julià van formar una bona plantilla. En Raül demostra que si el deixen fer, treu bon rendiment als seus equips.

Vostès estan lluitant per sortir del pou mentre el Girona ho fa per entrar al play-off d'ascens. Els veu amb opcions reals?

Per Nadal ja els veia entre els vuit primers però no em pensava que s'hi fiquessin tan aviat. En dos mesos s'hi han posat automàticament i ara són ferms candidats a gua?nyar una de les places. No fa gaire creia que la sisena posició estaria entre el Girona i el Numància, que s'està despenjant, però ara reament ho tenen molt més bé.

Parlar d'ascens directe seria desvariejar?

S'ha de ser realista. No sé quin calendari tenen però els tres que hi ha a dalt sumaran molts punts.

Hi ha gent que diu que amb vostè a l'equip, el Girona encara estaria millor...

Això és fer hipòtesis que no toquen. No ho sabrem mai. El Girona té uns pivots que rendeixen a un molt bon nivell. Dorca continua sent imprescindible i l'Ángel i en Marcos també rendeixen a bon nivell. No és el moment de dir si seria millor o pitjor. Cal valorar-ho i que ho gaudeixin, perquè ja es va passar prou malament l'any passat.

Ja va dir que no es penedia d'haver marxat. Ho manté?

En tots els sentits estic molt bé. Esportivament estic jugant més però el rendiment de l'equip no és l'esperat. L'objectiu era la permanència i sí que és cert que tots esperàvem ser en una zona més còmoda. Si som a baix és perquè fem coses malament. Ara bé, al final ho tirarem endavant, ho tenim clar. No em penedeixo de res. Això sí, me n'alegro moltíssim pels jugadors que hi ha i sobretot pels que hi havia l'any passat, que va ser duríssim...

Està en contacte amb algun jugador del Girona?

Parlo de tant en tant amb en Peragón, en Migue i també amb en Jose i en Chechu, que fa molts anys que ens coneixem.

Li ha costat però ara sembla que es consolida a l'onze titular.

Vaig començar a participar just amb el canvi d'entrenador (Ríos per Alfaro). Vaig jugar 8 o 9 partits i després vaig sortir de l'equip per una sanció. Vaig estar uns dies fora i hi vaig tornar fins ara que en duc 5 o 6 més de seguits i torno a sentir-me partícip. Portem molts empats però en la majoria hem estat més a prop de guanyar que de perdre. Competim bé però ens falten detalls.

Poques setmanes després d'arribar vostè, el Recreativo va entrar en concurs de creditors. Tenen problemes de cobrament?

Tant pels fitxatges com jo com pels més veterans va ser una sopresa. Hi ha moviment al club però no tenim cap problema de cobrament. No hem patit ni un retard, al contrari, cobrem abans de final de mes i tot. No ens podem queixar gens.

Arriben amb urgències i fins i tot s'ha dit que hi podria haver un nou relleu de tècnic. La situació és realment tan preocupant?

Ara fora hem empatat molts cops però a casa venim de no guanyar tres partits que ha generat una mica de rum rum a l'entorn. Vulguis o no la gent ens veu en posicions de perill i això genera intranquil·litat. La premsa enceta rumors quan no es guanya però no crec que l'estrenador estigui en perill. Ara bé, això és una cosa que se m'escapa.

Tal i com estan les coses, el Girona potser no és el millor rival èr tallar la seva mala ratxa?

No, però tampoc sabria dir quin és el millor. Fa poc va venir la Ponferradina i vam empatar després de crear moltes ocasions, fallar un penal i encaixar un gol de rebot. És cert que el Girona és el millor equip del 2011 però no guanyarà tots els partits i algun dia li tocarà perdre. Esperem que sigui contra nosaltres.

Digui'm una cosa. És famós a Huelva? L'aturen pel carrer?

Home...Potser per ser dels nous, no tant. No m'he de fer fotos ni signar autògrafs pel carrer però en alguna botiga sí que em comenten coses. Algun nen futboler també em fa algun comentari. Res fora del normal que no passés a Girona. Esperem que la situació no empitjori i no vinguin més nervis...