El FC Barcelona, líder de la Lliga amb set punts d'avantatge, es posarà a prova avui al Camp Nou contra el Saragossa (20.00 h), un equip que ha repuntat en les últimes setmanes i al qual la victòria contra l'Athletic li ha permès abandonar la zona més baixa de la classificació. Una de les baixes més significatives del conjunt blaugrana serà la del seu entrenador, Pep Guardiola, afectat d'una hèrnia discal, que als últims dies ha estat ingressat en un centre hospitalari. Aquesta situació ha obligat al fet que el seu segon, el gironí Francesc, Tito Vilanova, hagi agafat les regnes de l'equip. El de Bellcaire comptarà amb la gran novetat de Víctor Valdés, que molt probablement tornarà a la titularitat un cop superada la seva lesió.

El conjunt blaugrana es va superar dimecres a Mestalla, on va arrencar un valuós triomf (0-1) que li ha permès mantenir-se amb comoditat a la part alta de la taula amb set punts d'avantatge sobre el Madrid, que l'endemà va respondre amb una golejada contra el Màlaga (7-0). Després de recuperar el lesionat Xavi i el sancionat Alves per al partit contra el València, el Barcelona espera comptar aviat amb Carles Puyol, que fins i tot podria estar en condicions aquest vespre si els metges li donen l'alta al matí.

El Saragossa viatja sense renunciar a obtenir alguna cosa positiva en la seva visita al Camp Nou atesa la seva situació en la taula, però conscient de les seves limitacions, incrementades per les absències per sanció de tres titulars, Leo Ponzio, Matteo Contini i Gabi, fet que eleva les baixes a set jugadors. Això suposa que el tècnic mexicà Javier Aguirre s'hagi vist obligat a convocar dos futbolistes del filial per completar la llista, el porter Alcolea i el migcampista Kevin Lacruz. La plantilla saragossista sap de la dificultat de sorprendre el conjunt català, i més al seu estadi, però confia que la victòria sobre el València a Mestalla i l'àmplia renda de punts que posseeix sobre el Reial Madrid facin que aparegui certa relaxació per procurar sorprendre'l. L'objectiu dels aragonesos és intentar mantenir la porta a zero perquè són conscients de les dificultats que tenen per marcar gols, i per tant, la primera consigna és no rebre gols, ja que encaixar-ne davant un rival del talent del Barcelona deixaria el partit pràcticament sentenciat. També queden fora de la llista el porter Leo Franco, Lafita, Braulio i el migcampista holandès Said Boutahar, també titular, tots per lesió. Per contra, recupera el lateral uruguaià Diogo, després de complir un partit de sanció.