El Barcelona necessita més que mai del poder golejador dels seus atacants (Messi, Pedro i Villa) per donar la volta als vuitens de final de la Lliga de Campions contra l'Arsenal, després del desfavorable 2-1 que va encaixar a Londres en el partit d'anada, en una desafortunada nit en la qual va arribar a controlar el partit i el marcador (0-1).

Minvats per importants baixes, els dos equips arriben a aquest crucial partit al Camp Nou (20.45 hores, TVE-1) al capdamunt de les seves lligues, però sense evidenciar el gran moment de forma pel qual han atravessat durant molts moments de la temporada. Líder indiscutible del campionat espa?nyol, el Barça ha arrencat en les dues anteriors jornades victòries per la mínima, sense exhibir el seu millor joc. Tampoc es troba en un moment esplèndid l'Arsenal, que malgrat les oportunitats que se li brinden en la Premier ha estat incapaç de prendre el primer lloc al Manchester United.

El Camp Nou espera avui el debut oficial del fill pròdig, Cesc Fàbregas, encara que si es produeix serà amb la samarreta de l'Arsenal. La seva alineació és avui dia una gran incògnita, que el seu entrenador Arsène Wenger ha anat alimentant en les últimes jornades fins assegurar que la titularitat del català és del 90%.

El que sí que està clar és que si juga o no Cesc no ho farà contra dos dels seus amics, Carles Puyol i Gerard Piqué, lesionat encara el primer i sancionat el segon. Aquestes dues baixes en l'eix de la defensa són el principal inconvenient per al Barça de Josep Guardiola qui, després de cinc dies a l'hospital, ha rebut l'alta mèdica i estarà amb els seus jugadors avui al Camp Nou.

Canvis a la defensa

Per suplir la baixa de l'eix titular, Guardiola disposa de tres jugadors, les combinacions més interessants de les quals semblen les d'Abidal-Milito o Abidal-Busquets. En la segona opció, el centre del camp permetria la incursió de Mascherano, qui contra el Saragossa va realitzar una bona actuació, especialment en la contenció.

Al marge d'aquesta preocupació en la defensa, l'interès se centra en el joc d'atac, ja que el Barcelona està obligat a marcar si vol passar ronda. Amb un 1-0, marcador dels seus dos últims partits, el Barça ja passaria a quarts, encara que en l'entitat catalana es confia més en un partit com el de l'any passat que en marcadors ajustats. En la temporada anterior, Arsenal i Barça van quedar emparellats en l'eliminatòria de quarts de final, amb un empat a dos gols a Londres i un 4-1 en la tornada; en aquest darrer enfrontament Leo Messi, autor dels quatre gols blaugrana, va tornar a evidenciar el potencial que desprèn quan està inspirat.

Per part de l'Arsenal, després de dies amb els dubtes de quins jugadors podran o no estar disponibles, tot apunta que les baixes segures seran les de Walcott i Alex Song, com va confirmar ahir a darrera hora l'entitat "gunner". La sorpresa és la presència de Robin Van Persie, a qui es donava com a baixa segura, en la convocatòria de 19 jugadors d'Arsene Wegner. L'holandès podria ser el gran tapat i saltar a l'onze titular.

Queda saber si, finalment, Cesc Fàbregas, lesionat també l'any passat quan va ser baixa en la tornada, podrà disputar el seu primer partit al Camp Nou. Qui sí que sembla recuperat és el també migcampista Jack Wilshere.

L'Arsenal, molt criticat pel seu perfil baix en moments determinants, arriba al Camp Nou després del fracàs contra el Birmingham a la final de la Copa de la Lliga el 28 de febrer i el seu empat sense gols dissabte en la Premier League contra el Sunderland.

Si bé els seus propis resultats no l'han ajudat, els favors rebuts l'última setmana del Chelsea i el Liverpool amb la victòria dels dos equips contra el Manchester United suposen un buf d'aire fresc per a l'Arsenal en la seva carrera per un títol que se li resisteix des de fa uns anys. Amb totes les mirades posades en la recuperació completa del capità Cesc Fàbregas, que té el 90 per cent de possibilitats de jugar al Camp Nou, segons va dir Wenger ahir al matí abans que s'entrenés amb normalitat al costat de l'equip i passés l'última revisió mèdica, l'equip haurà de preocupar-se per suplir les habilitats d'altres noms clau, que es quedaran en terra.

Walcott no jugarà

Les baixes confirmades de Theo Walcott i Alex Song preocupen al tècnic gal, que confia, això no obstant, en la qualitat dels seus suplents i dels més joves.

La prova d'això és l'alegria amb la qual es va rebre en el club la disponibilitat de Jack Wilshere, de 19 anys, al qual finalment el seu problema en el turmell no li impedirà disputar el partit contra els blaugrana.

Malgrat tots els contratemps que han afectat als "gunners" recentment, els jugadors van intentar amenitzar els dies previs, doncs Wenger va confessar ahir mateix que el partit contra el Barcelona d'avui i tots els comentaris de la setmana entorn d'aquesta cita han servit de "distracció" per als seus futbolistes.

1/8 de final. Tornada

20.45 (1-2)

20.45 (3-2)

20.45 demà (1-0)

20.45 demà (1-1)

15.03 (0-0)

15.03 (1-0)

16.03 (2-0)

16.03 (1-1)