L'espectacular millor registre acoseguit pel mexicà Sergio Pérez (Saube]) d'1:21.1 en la primera jornada d'entrenaments a Montmeló va ser anul·lada per saltar-se una "xicane" deixant el millor cronòmetre del dia per a un Mark Webber que, a pocs dies per a l'inici del campionat mundial, va tornar a deixar clar que els Red Bull estaran al davant. La primera jornada d'aquesta segona tanda a Montmeló, que substitueix la queestava programada al circuit de Sakhir (Bahrain), no ha comptant amb cap dels dos Ferrari (Fernando Alonso i Felipe Massa) ni els Mercedes ni Williams. Aquests dos últims equips ja competiran avui mentre que al Ferrari de Fernando Alonso no se l'espera fins divendres i dissabte.

El temps de Webber (1:22.544), fet al matí, va ser el millor del dia i també el de totes les sessions que s'han celebrat aquest any a Montmeló, després que fa unes setmanes millor temps fos per al Ferrari de Massa (1:22.625). Una marca que ahir Webber va fer pols.

La jornada d'ahir amb poc públic a les grades, encara que sí amb molts nens per la setmana blanca a les comarques de Barcelona, va acabar minuts abans de les cinc de la tarda amb la tercera bandera vermella del dia, quan Luiz Razia (Lotus) va haver de baixar per un problema en el seu monoplaça. La primera bandera vermella va aparèixer just després d'obrir-se la pista, quan el Toro Rosso de Sebastien Buemi es va aturar a la recta de meta, mentre el suís rodava sol. El company del barceloní Jaume Alguersuari no va aconseguir tornar a la pista fins a la tarda. Una altra incidència que es va produir al migdia va ser quan Lotus Renault anunciava que Nick Heidfeld cancel·lava la seva participació en els entrenaments a conseqüència d'un refredat. A la tarda va prendre el volant del Lotus Renault el rus Vitaly Petrov. La tercera bandera vermella va ser la de Davide Valsecchi (TeamLotus), que va sortir de la pista entre els revolts 11 i 12.