Després de la classificació pels quarts de final de la Champions, l'argentí Javier Mascherano va esclatar. El migcampista va assegurar estar cansat d'escoltar que el Barcelona guanya pels àrbitres i va denunciar la hipocresia i les ganes que hi ha contra el seu equip. "Quan un equip guanya i juga bé, se'l vol tombar de qualsevol manera, i aquest Barça no és l'excepció. Ja va passar amb la selecció d'Espanya al Mundial. Quan Suïssa la va guanyar en el primer partit, tothom estava content", va manifestar l'argentí. Mascherano va dir"hipòcrites" i "tontos" els que pensen que el conjunt blaugrana està consolidant els seus èxits en el favor arbitral i va posar, sense anar més lluny, l'exemple del partit de Lliga de Campions contra l'Arsenal. "El Barça sempre guanya per l'àrbitre, mai no guanya pel seu joc, per haver xutat 19 vegades a porta, per haver tingut 74 per cent de possessió, per haver fet 900 tocs", va lamentar.

Mascherano entén que Arsène Wegner, es queixi de l'expulsió de Van Persie, però va recordar que a l'Emirates va haver-hi un gol mal anul·lat al Barça i un penal no assenyalat a Pedro i que en el partit de dimarts l'àrbitre no va xiular un penal a Messi i també hauria d'haver expulsat Koscielny."D'això ningú no diu res", es va queixar Mascherano. El capità de la selecció argentina va recordar a Wegner que el resultat final, amb o sense l'expulsió de Van Persie, havia d'haver estat "5-1 o 6-1" i que "hauria estat injust no haver-nos classificat sense haver rebut ni un sol xut a a porteria". Sobre el plantejament defensiu de l'Arsenal, Mascherano va dir no estar sorprès: "M'hi he enfrontat en eliminatòria de Champions amb el Liverpool i intuïa que vindrien a defensar un resultat. Encara que el domini del conjunt blaugrana va ser total, va veure perillar l'eliminatòria en la recta final, en una jugada de Bendtner que va avortar, en ser més ràpid en carrera que l'atacant de l'Arsenal. L'argentí ha restat importància a aquesta acció, en justificar que aquesta és la seva feina i no es considera "l'heroi" de l'eliminatòria. Mascherano no es considera l'heroi de l'eliminatòria i ha deixat clar que sap "molt bé" quin és el seu paper: "Vaig venir aquí amb la mentalitat d'aprendre i gaudir de com juga aquest equip. El meu repte és intentar ajudar i no desentonar entre aquests grandíssims jugadors". D'altra banda, l'equip va tornar ahir a la feina amb 16 jugadors mentre Afellay, ?Mascherano i Pedro treballaven al gimnàs. La plantilla descansa avui i demà reprendrà els entrenaments.

Wenger i Nasri, expedientats

La UEFA va obrir ahir un expedient disciplinari a l'entrenador de l'Arsenal, Arsène Wenger, i el jugador Samir Nasri per "conducta impròpia" en acabar el partit al Camp Nou. L'expedient s'obre d'acord amb l'actitud de tècnic i jugador després del partit, quan ja en el túnel de vestidors van discutir amb l'àrbitre de la trobada, el suís Massimo Busacca, per no entendre l'expulsió de van Persie per doble amonestació.