El Reial Madrid va derrotar 2-0 un Hèrcules atrevit al qual va mancar instint matador, gràcies a un doblet de Karim Benzema en un duel en el qual va signar una actuació discreta en una setmana marcada pel duel europeu davant l'Olympique de Lió, per la qual cosa José Mourinho va reservar a la seva columna vertebral.

Va castigar la valentia l'Hèrcules. Un equip amb bon gust, que va començar mostrant qualitat en el toc gràcies a la qualitat de Kiko Femenía, però que es mostrava tou com un flam en defensa. Un servei de córner precís de Granero i un desmarcada de Di María que, escorat, no va encertar en el mà a mà davant Calataiud, mostraven la feblesa.

Però Esteban Vigo, entrenador dels alacantins, no havia arribat al Bernabéu per tancar el seu equip. Va sortir a pel triomf per la necessitat de punts per sortir del descens. Amb el veterà Farinós assumint galons a la medul·lar i Portillo en punta lluitant-ho tot. Van provar a Casilles en dos xuts tous del mateix Portillo, mentre Kiko es divertia jugant com al menjador de casa seva. Cops de taló, verticalitat i un desvergonyiment impropi per a un noi de la seva edat.

Però no va ser l'Hèrcules el primer a colpejar. I és que els equips grans i els futbolistes màgics tenen la formula per aparèixer en un segon i decidir. Ho va fer Özil per veure la desmarcada d'Arbeloa en banda dreta, que va cedir una precisa passada de la mort per regalar el gol a Benzema (1-0).

Amb el marcador a favor, va sortir disposat a matar el partit el Reial Madrid després del descans. No s'havien complert 25 segons quan Adebayor va enganxar, en un gest brillant amb la dreta, un passi en profunditat de Di María. El travesser va repel·lir el tret. Una nova fusta de l'equip que més s'estavella amb els pals (17).

I va tornar a aparèixer Benzema. Primer amb una "delicatessen" després d'una pilota picada de Di María que va controlar amb un barret un defensa per executar un xut que va treure Calatayud. Després, sentenciava amb un bell gol, en una retallada al seu marcatge i un cop de dreta imparable.

Restaven 35 minuts per reservar forces, en els quals Sami Khedira va agafar ritme en el seu retorn i Canales confiança. L'Hèrcules va desesperar en la seva falta d'encert. Va superar els mil minuts sense marcar a domicili. No ho fa des d'octubre i haurà d'aconseguir-los si vol mantenir-se una temporada més a la Primera Divisió.

Al final, un 2-0 amb el qual manté el pols per la Lliga l'equip de José Mourinho a l'espera del partit d'aquesta nit a Sevilla del Barcelona. El madridisme, però, ja anhela una d'aquestes nits europees que marquen un any.