Els serveis jurídics del Barcelona estudien des d'ahir les accions legals a emprendre per defensar "l'honor del club" després de "les greus insinuacions difoses la matinada de diumenge a dilluns per la cadena Cope, sobre possibles pràctiques sospitoses per part del club català relacionades amb el dopatge.

La citada cadena radiofònica va oferir diumenge a la nit una informació segons la qual el Reial Madrid no entendria que hi hagi metges de "dubtosa reputació" treballant per al Barcelona, així com que el club blanc està disposat a demanar a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que es realitzin controls antidopatges "seriosos" a la Lliga Espanyola.

En la mateixa informació, que citava una font del Reial Madrid, també es recordava que en el passat el doctor Eufemiano Fuentes, vinculat a l'operació Port, havia col·laborat amb el València quan aquest equip havia conquistat dos títols de la Lliga (2001-02, 2003-04).

Hores després de fer-se públiques aquestes declaracions i mitjançant un comunicat oficial, el Barcelona va voler expressar públicament la seva "absoluta indignació per aquestes infundades al·lusions que vinculen al club amb pràctiques de dopatge", a part de manifestar el seu rebuig "davant actituds que no tenen res a veure amb el joc net" i que afecten "greument la imatge de la competició esportiva".

Per això mateix conducte, el Barcelona va demanar "una rectificació immediata" i va anunciar que els seus serveis jurídics "ja estudien les accions legals a emprendre per defensar l'honor del Club, dels seus tècnics, jugadors i serveis mèdics", objectiu pel qual "està disposat a arribar fins a les últimes conseqüències".

Segura es defensa

En unes declaracions a RAC1, el doctor Ramón Segura, assessor del Barcelona en matèria de nutrició, va desmentir que els batuts que prenen els futbolistes del primer equip suposin cap tipus de dopatge. "Els jugadors, després d'un esforç, tenen un desgast energètic. Es tracta de recuperar-los al més ràpid possible", va dir Segura, que va comentar que els citats compostos són fonamentalment d'hidrats de carboni. "En aquests batuts hi ha glucosa, tenen hidrats de carboni, proteïnes, vitamines... No té cap secret, és una simple aplicació de fisiologia", va indicar. Segura va dir també que els controls antidopatge "no tenen res a veure amb l'alimentació" i com a exemple va comentar que és com si algú digués que prendre sucre "constitueix un element de dopatge". L'investigador va explicar igualment que José Mourinho, actual entrenador del Reial Madrid, en la seva anterior etapa com a ajudant de Louis van Gaal al Barça, ja coneixia la utilització d'aquest tipus de batuts. "Mourinho va ser testimoni de com vam introduir aquests suplements, aquesta racionalització en l'alimentació", va apuntar Ramon Segura.