Svetislav Pesic té clar que quan té problemes, a Girona sempre hi trobarà solucions. Li faltava una rotació exterior i va fitxar David Navarro; ara ha vist com Augustine es lesionava i ha firmat un contracte de dos mesos a Darryl Middleton. El veteraníssim pivot complirà un del seus somnis, tornar a l'ACB abans de retirar-se, i ho farà per jugar en un equip gran que la setmana vinent disputarà un play-off de quarts de final de l'Eurolliga contra el Madrid. Als seus 44 anys Middleton torna a trobar-se lluitant per jugar una Final Four gràcies a un tècnic a qui, ara fa quatre temporades, va saber convèncer i guanyar-se la seva admiració treballant com un boig a cada entrenament contra Marc Gasol, Gregor Fucka o Dalibor Bagaric.

La lesió d'Augustine deixava el València amb pocs efectius en el joc interior i, amb la necessitat de no equivocar-se fitxant, Pesic va girar els ulls cap a Girona on sap perfectament que no l'enganyen quan li expliquen que Middleton està en molt bona condició física. El director general del València, Paco Raga, va tancar l'acord ahir ben entrada la tarda amb els directius del Girona i, tot i que la intenció no era fer-ho públic fins avui, el club de la capital del Túria va acabar fent un comunicat a quarts d'onze de la nit veient que la notícia s'havia començat a escampar. Aquest migdia, Darryl Middelton farà una compareixença pública per acomiadar-se de Girona i, posteriorment, es desplaçarà a València i començarà a entrenar-se a les ordres de Svetislav Pesic.

El tècnic serbi sap molt bé el que es fa. No fitxa Middleton pels números que pugui fer en a l'ACB o a l'Eurolliga sinó pel compromís dins i fora de la pista, pel salt de qualitat que faran els entrenaments i pels intangibles, més que punts o rebots, que pot aportar en partits de molt compromís. Sense Augustine, i sense poder posar de quatre el també lesionat Víctor Claver, Pesic encara el moment decisiu de la temporada amb tres pivots que sempre li han agradat molt: Javtokas, Lishuck i el mateix Middleton, a més del francès Florent Pietrus. Pot semblar poc per plantar cara al joc interior del Madrid, però res no sembla impossible per a Pesic ni per aquell pivot nord-americà que l'estiu del 1989 Alfred Julbe i l'actual «director esportiu»oficiós del Sant Josep, Joan Roca, van portar al Valvi prodecent del Cukorova turc.