El Girona jugarà el play-off. Lluitarà amb vuit equips més per aconseguir la segona plaça d'ascens a l'ACB de manera que igualarà, com a mínim, el resultat que va obtenir l'any passat en la primera temporada del club a LEB Or. I ho farà perquè l'equip de Ricard Casas té molt cor. Ahir, en l'enèsim pas endavant del grup des de la marxa de David Navarro i Darryl Middleton, el Girona va superar La Palma en un partit ferragós en què l'encert ofensiu de Rost i Pino va decantar la balança al costat de l'aportació, especialment al darrere (ahir els canaris, 20 pèrdues), de tothom que surt des de la banqueta. Rost va brillar amb 18 punts i 13 rebots, però per a la retina també quedaran els minuts d'Álvaro Alarcón defensant un portent físic com Odiokosa. Al final 76-67, dissetena victòria i l'evidència que el bitllet matemàtic per al play-off és gairebé un fet. Només una carambola de resultats deixaria el Girona fora de les eliminatòries d'ascens i, a dia d'avui, els de Ricard Casas ocupen la cinquena posició i jugarien el primer play-off amb el factor pista a favor contra Canàries.

Menystenir la victòria d'ahir per les baixes dels canaris -els lessionats Juan Palacios i Dani Rodríguez- hauria estat una errada. El Girona va guanyar perquè, a banda de ser un grup amb molt de cor, ha arribat en el tram final de la temporada en un gran moment. Amb les peces que li resten a Ricard Casas en un moment molt dolç. Ahir La Palma, que té tres interiors amb un físic que hauria de crear problemes als gironins (Odiokosa, Schafttenar i Orfila) mai va tenir opcions reals de victòria. Va anar per davant en els primers minuts, gràcies a dos triples de Roman Martínez, però després mai va jugar còmode davant la defensa local. Els canaris varen arribar a perdre fins a vint pilotes i en cap moment van oferir la sensació que podien capgirar el marcador que se'ls havia posat en contra arran d'un parcial de 9-0 al final del primer quart. El tècnic visitant, Carlos Frade, va intentar enganyar els locals canviant les defenses però se'n va sortir poc. Els tirs oberts de Levi Rost i Sergi Pino van servir per mantenir diferències còmodes en el marcador fins al final.