El pilot espanyol Nicolás Terol (Aprilia) ha aconseguit la 'pole' en els entrenaments oficials de 125cc al circuit portuguès d'Estoril, on es disputa el Gran Premi de Portugal, tercera prova del Campionat del Món de motociclisme.

Amb aquesta 'pole', Terol demostra una vegada més que es troba un pas per davant dels seus rivals i es confirma com el principal favorit a la victòria en el traçat portuguès després de guanyar les dues anteriors carreres, celebrades a Qatar i Jerez.

L'espanyol, qui ha registrat un temps de 1.46.556, ha avantatjat en més de mig segon els seus perseguidors, estarà acompanyat en la primera fila per Sandro Cortese (Aprilia) i el portuguès Miguel Oliveira (Aprilia).

El company d'equip de Terol, Héctor Faubel (Aprilia), s'ha fet amb el quart lloc seguit per l'andalús Alberto Moncayo (Aprilia). Luis Salom (Aprilia) ha estat setè i des del novè al dotzè lloc només hi ha pilots espanyols: Efrén Vazquez (Derbi), Adrián Martín (Aprilia), Maverick Viñales (Aprilia) i Sergio Gadea (Aprilia).

La climatologia inestable, sense pluja però amb núvols, ha motivat que l'asfalt tingui poca adherència. Les caigudes s'han succeït però la majoria d'elles s'han saldat sense conseqüències per als pilots.