"És impossible que ens torni a passar una cosa tan anormal". Ho diu entre rialles Toni Soler mentre mostra la tira d'entrades per a la gran final de la Lliga de Campions de dissabte a Wembley entre FC Barcelona i Manchester United. Dos anys més vells, Soler, juntament amb Àngel Martí, Lluís Noguer, Josep Martí, Francesc Costa, Lluís Noguer i Narcís Juncà, fa dies que preparen una nova expedició culer i ho fan conscients que no es pot repetir l'experiència de fa dos anys a Roma. Aleshores, dos d'ells (Noguer i Casellas) van quedar retinguts pels Carabinieri en un control quan es dirigien cap a Roma i van haver de passar-se dues nits a comisssaria per, simplement, dur una navalla d'hort al cotxe i un ganivet per tallar la llonganissa que portaven per als entrepans. "Va ser una situació tan surrealista que només passa una vegada a la vida", assegura Soler. El grup ja té la furgoneta amb què es desplaçaran a punt per començar un llarg viatge de més d'onze hores. El rumb és Londres i la meta final tornar amb la satisfacció d'haver aconseguit la corona europea. Entremig, molts quilòmetres, tants com 1.337, en els quals hi haurà moments per a tot. El que sigui: dormir, riure, menjar, cantar o explicar acudits. És molta distància a recórrer i, com tothom, estan exposats a ser aturats per algun control policial ja sigui de la policia francesa com de l'anglesa. És per això que, per si de cas, alguns d'ells aposten per ser més prudents. "Ho portarem tot tallat! El pa també!", avisa Soler. No pensa igual un dels que van haver de passar la nit a comissaria, Lluís Noguer que, com a bon restaurador -és propietari del Celler de ca l'Adroher de Canet d'Adri- és conscient que "l'embotit tallat no val res". D'aquesta manera, Noguer té clar que pensa portar l'embotit "sencer" i que l'experiència del viatge a Roma no es tornarà a repetir. "Allò va ser incomprensible. Va ser fruit de la mala llet d'uns policies que havien d'emplenar el calabós d'alguna manera. No tornarà a passar", explica. Noguer va més enllà i avisa que pensa portar un ganivet "un xic més petit" que el d'aleshores per tallar l'embotit.

Amb el desig que hi hagi final feliç, el viatge a Londres serà una festa per a aquest grup de set gironins. De fet, tots els desplaçaments que fan solen ser festivals gastronòmics. I sinó, només cal fer un cop d'ull a l'arsenal -culinari, en aquest cas- que hi haurà a la furgoneta. Botifarra negra, botifarra blanca, llangonissa, una cassola de rostit, tomates peres i també alls tendres. "És molt dur, el desplaçament!", diu Noguer que afegeix que "sempre ens alimentem bé quan marxem de viatge!" Sens dubte, un bon rebost per a set culers empedreits que sospiren per veure un nou títol europeu del seu FC Barcelona.

L'expedició gironina ja ho té tot a punt per agafar la furgoneta i empendre el llarge viatge des de Girona fins a Wembley. Demà ?divendres a les set del matí emprendran la sortida i 1.220 quilòmetres després arribaran a Calais. Allà, tenen previst deixar-hi la furgoneta i agafar el ferri fins a Londres i ?després cap a Wembley. La il·lusió de veure el seu equip en una final de la màxima competició val un esforç de tants quilòmetres. Ja el van fer per anar a Roma, malgrat que ?aleshores Soler recorda que "no vam poder gaudir tant" del títol de la Lliga de Campions conquistat pel Barça davant el Manchester United. Ara, dos anys després i a Wembley, confien que el seu equip no els ?falli i que tinguin un viatge de tornada feliç. I plàcid. Com el de l'anada.