01 de juny de 2011
01.06.2011
40 Años
40 Años

La crisi econòmica podria reduir la lliga Adecco Or a només setze equips

La Federació Espanyola prepara un calendari alternatiu amb menys participants i amb l'inici de la competició dues setmanes més tard

01.06.2011 | 02:00
Pep Ortega, intentant superar Lampropoulos contra el Canàries.

L'actual Adecco Or amb divuits equips no té assegurada la continuïtat de cara a la temporada vinent i, tot i que hi ha aquest nombre d'equips amb dret esportiu a jugar-la, la Federació Espanyola de bàsquet treballa amb un calendari alternatiu amb setze participants per si la crisi econòmica torna a fer estralls. Els clubs tenen fins a la primera setmana de juliol per formalitzar la seva inscripció, amb els inalterables avals de 218.000 euros, i, de moment, encara cap club ha dit que no estigui en condicions de sortir. Ara bé, la situació econòmica de molts, i el Girona n'és un exemple, fa pensar a la Federació que cal tenir "plans B" preparats. En la darrera assemblea, la mateixa que va servir per determinar la nova normativa de jugadors seleccionables, la FEB i el clubs varen decidir tenir preparades dues versions del calendari. Una amb divuit equips i l'altra, més realista, amb setze. Més problemes tindrà la FEB a Plata, on els responsables federatius es podrien veure obligats a replantejar l'actual format de competició amb dos grups.
La possible reducció de l'Adecco Or permetria als equips participants rebaixar el pressupost, perquè hi hauria dos desplaçaments menys, uns costos arbitrals inferiors i, sobretot, perquè la lliga seria més curta. La decisió passaria per començar la temporada dues setmanes més tard. A dia d'avui, els equips amb dret esportiu per jugar l'any vinent a Adecco Or són els dos que van baixar de l'ACB (Granada i Menorca); el perdedor de l'eliminatòria d'ascens entre l'Obradoiro i el Burgos (avui es juga el tercer partit); els tretze que van aconseguir la permanència -Girona, Lleó, Breogán, Canàries, Navarra, Càceres, La Palma, Melilla, Lleida, Tarragona, Clínicas Rincón, Osca i Palència- més els dos que pugen de Plata: Rioja i el guanyador del Mallorca-Andorra, que també disputen el tercer partit aquest vespre. La decisió de rebaixar a setze equips en cas que hi hagi equips que no puguin seguir a la categoria descartaria que la FEB seguís la mateixa política dels últims estius quan, tradicionalment, equips que no tenien dret esportiu acabaven trobant una plaça per entrar a la competició. El Lleida en va ser el darrer exemple el passat estiu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema