Què hi fa un nano de Nagareyama a Sabadell? Doncs gaudir, gaudir com el que més. També aprendre, quelcom que no vol deixar de fer mai. Ell és Ibusuki Hiroshi i per això va fer més de 10.000 km l'hivern del 2008. Va fer les maletes per jugar al futbol, allò que més li agrada fer. I d'ençà, que les ha vist de tots els colors. Ha tastat en primera persona ser l'epicentre mediàtic, ha debutat a Segona A, ha patit els criteris dels entrenadors, s'ha hagut de guanyar les garrofes en camps de Tercera i Segona B. I tot, sense queixar-se. El premi, un històric ascens de categoria, ha estat més que merescut.

Té només 20 anys i fa un parell de dies celebrava l'històric ascens del Sabadell a Segona A. Com ho està vivint tot això?

Tot el que m'està passant no ho puc definir amb paraules. És increïble, una passada. És com un somni fet realitat. Hem aconseguit quelcom molt bonic; no només per als jugadors, sinó per a tota la nostra afició.

I això que després del partit d'anada a la Nova Creu Alta se'ls posaven les coses força complicades...

Jo no ho veia tan negativament. Crec que un 0-0 a casa era un molt bon resultat.

Ho diu de veritat?

Sí, sí. I tant! Em semblava perfecte perquè només ens faltava marcar algun gol a Eibar i punt.

Sí que tenia confiança en el seu equip, no?

Molta. La veritat és que moltíssima, perquè això és el que m'han demostrat al llarg de tota la temporada.

... O és que potser tenia un às guardat a la màniga i pensava que vostè marcaria a Ipurúa?

Jo? Tampoc això (riu)! A veure, és evident que si hagués marcat jo, molt millor. Però en una situació com aquesta, qui fes el gol era el menys important per a mi. El que m'interessava és que marqués. I que ho fes qui fos!

Al final va ser Marc Fernández. Què va pensar quan veia que la pilota entrava?

No ho sé, però l'alegria que vaig sentir llavors va ser enorme.

Ho veia ja fet?

Gens ni mica! Ens posàvem 0-1 al marcador, però quedaven més de 20 minuts, jugàvem fora i era de calaix que el públic pressionaria de valent fins al final.

Al final tot va anar bé i el Sabadell aconseguia l'ascens en una temporada en què vostè ha signat molt bons números. Creu que aquest ha estat el seu millor any?

Sincerament, no ho sé. No m'hi fixo en aquestes coses perquè, per a mi, cada temporada és diferent i em plantejo diversos objectius.

Com ara?

Vaig arribar fa tres anys i, de primeres, el que vaig voler fer era adaptar-me al futbol que es practica aquí. I no només això, també conèixer l'idioma, la cultura... Tot el que era necessari per sentir-me com a casa. I ho he anat aconseguint de mica en mica. Això és el que ha estat el més important en aquests primers anys. Un cop ho he assolit, ja és quan sento que se'm pot exigir un cert rendiment, marcar gols...

Doncs aquesta temporada n'ha fet una desena...

Sí i n'estic molt content. Però no per això crec que sigui aquesta la meva millor temporada. Ha estat bona, però no les mesuro seguint aquests paràmetres.

Li ho recordo: 10 gols en Lliga venint cedit del Girona i portant només dos anys a Catalunya.

Sí, 10 gols. Però en vull més. En vull marcar molts més. Tinc 20 anys, ja sóc gran. Em defenso amb l'idioma i ja estic adaptat a aquest futbol. Estic preparat per rendir al màxim i sóc ambiciós. Vull jugar i fer gols i més gols.

Els seus números no deuen haver passat desapercebuts a Girona, on ha de tornar al juliol. Ha parlat amb algú del club sobre això?

Sincerament, ara no sé res d'aquest tema. Són coses que porta el meu representant i jo només em centro en els dos partits que em queden amb el Sabadell (la final de Segona B contra el Múrcia).

I li agradaria continuar a la Nova Creu Alta si ells compten de nou amb vostè?

Repeteixo, ara prefereixo pensar a acabar el curs i després marxar de vacances...

Faci el que faci, el que podem assegurar és que la temporada vinent jugarà a Segona A?

Podria ser, però si fos a Primera, encara molt millor. No em tanco cap mena de porta. Jo el que tinc molt clar és que el que vull és jugar al futbol. I sé que a Girona això és molt difícil. Hi he estat i he gaudit de pocs minuts. En canvi, les coses m'han anat molt millor al Sabadell, on des del primer dia m'he sentit un jugador important. Ja veurem què passa en les properes setmanes...