El Girona té previst anunciar la setmana que ve un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha d'afectar diversos treballadors del club. Una auditoria interna realitzada en els darrers mesos ha deixat al descobert que els actuals accionistes van heretar una situació econòmica complicada i ha recomanat aquesta mesura per mirar de consolidar la viabilitat de l'entitat després de l'ampliació de capital. No està del tot clar el nombre de treballadors als quals afectarà l'ERO, una mesura poc habitual en el món de l'esport, però segons ha pogut saber Diari de Girona, un dels que podrien entrar-hi seria l'actual director esportiu del club, Xavi Julià. Un altre dels que tindrien números de ser engolits per l'expedient és el capità de l'equip, Gerard López, la qual cosa sí que seria del tot inèdita al món del futbol en tractar-se d'un jugador.

Ni hi ha motius per alarmar-se ni el projecte Tots som Girona trontolla. Es tractarà simplement d'una mesura per oxigenar les arques del club blanc-i-vermell, que han vist com les despeses es disparaven amb l'arribada al club d'un gran nombre de treballadors per a diverses àrees. Els nous gestors, així com el nou Consell d'Administració, presidit per Ramon Vilaró, van decidir fer una forta aposta per les àrees social i comercial i això va comportar que, de cop i volta, les oficines de Montilivi s'omplissin de treballadors. Aquest fet sumat a la càrrega econòmica que suposa el total de sous de la plantilla, els membres del cos tècnic i la direcció esportiva hauria desencadenat que els auditors recomanessin dur a terme l'ERO.

La setmana passada aquest diari ja va posar sobre la taula que el futur de Xavi Julià no estava clar i la resposta per part del club va ser del tot reveladora. "A dia d'avui és el director esportiu del club", deien el vicepresident Joaquim Boadas de Quintana i el flamant director general Joaquim Torrecillas. Sens dubte, unes paraules que convidaven a posar un bon grapat d'interrogants a la seva continuïtat al capdavant de l'àrea esportiva. Si s'acaba confirmant que Julià és un dels afectats per l'ERO, se li giraria feina al club en matèria de planificació i organització de la propera temporada. En aquest sentit, Julià, conscient del que està passant al club, va oferir una conferència de premsa la setmana passada on va fer balanç de la temporada i va exposar tots els punts en què està treballant com ara les renovacions d'alguns jugadors i de Raül Agné. Malgrat tot, Julià va deixar ben clar que totes aquestes operacions depenien exclusivament "de l'empresa". Si és que el Consell d'Administració no compta amb Julià, tot indica que podria haver començat ja una planificació esportiva paral·lela a la que duia el director esportiu, amb la intenció que l'Expedient de Regulació d'Ocupació programat afecti el menys possible la configuració de la propera plantilla.