El Regal FC Barcelona ja té rival per a la final de la Lliga ACB. El Bizkaia Bilbao Basket va rematar aquest dijous el Reial Madrid en el quart partit de la sèrie de semifinals pel títol (80-72) i ha completat la gesta de ficar-se a la final de la Lliga ACB i, per tant, gairebé amb seguretat assegurar-se un plaça en la pròxima edició de l'Eurolliga.

L´equip blaugrana, que va guanyar aquest dimecres al Caja Laboral en el tercer partit de semifinals, s´enfrontarà al Bizkaia Bilbao en les finals que començaran el proper 8 de juny a Barcelona després que els bilbaïns hagin viscut aquest dijous una situació difícilment imaginable per a un projecte amb només 11 anys de vida i que fa dues setmanes encara no hi havia ni guanyat el seu primer partit de "playoff" a ACB.

L'equip ideat per Gorka Arrinda i dirigit amb sorprenent magisteri pel grec Fotis Katsikaris ha certificat la gesta en un dels pitjors escenaris que es plantejava, el de tenir davant a un Madrid acord amb la seva història i disposat a vendre cara la seva derrota, en comptes del gèlid i ineficaç rival a qui va apallissar fa dos dies en aquesta mateixa pista.

Un Bilbao Arena ple i amb un 'efecte Miribilla' que s´ha emportat el poc que quedava ja d'un projecte blanc amb molts símptomes d'esgotament.

No ha estat el Madrid a l'altura en aquesta sèrie, encara que és veritat que s'ha trobat amb un enemic en estat de gràcia i amb una intensitat i determinació, i que avui els seus jugadors van donar la cara. Van arribar igualats a l'últim minut (70-70), però aquí va guanyar el que més ho desitjava.