Raül Agné serà l'entrenador del Girona la temporada vinent. No és una afirmació plenament fomentada ni confirmada, però el mateix tècnic assegurava ahir en roda de premsa que hi ha un "99,9 per cent de possibilitats" que continuï assegut a la banqueta de Montilividesprés d'aquest 30 de juny. L'endemà que el club fes públic que, en en una llarga reunió entre el tècnic i el director general Joquim Torrecillas s'havien acostat molt les posicions, Agné va assegurar que el Girona li havia assegurat que es volia créixer com a club i va donar l'acord per fet desmentint el que només unes hores abans havien explicat els seus represetants que no preveien una entesa ràpida.

Les negociacions, iniciades ja fa uns mesos, es trobaven desencallades i tothom, el club inclòs, esperava la resposta de l'entrenador per saber quin era el full de ruta aseguir de cara la temporada vinent. Fins ahir. Fart de sentir rumors, d'especular sobre quin seria el seu futur, Raül Agné va aparèixer a escena per mostrar quin serà el camí que seguirà a partir d'ara. I pel que sembla, aquest serà encara blanc-i-vermell. John Benjamin Toshack, a qui preferien alguns membres del consell va quedar descartat, i Agné seguirà a la banqueta de Montilivi.

"No hi ha res signat, però estic dins el Girona en un 99,9 per cent de les possibilitats. Hi estic ficat fins el front". Més clar, l'aigua. Després d'haver "escoltat tothom" i de fer-ho des de la "més absoluta professionalitat", Agné ha acceptat la proposta que se li ha fet des de Montilivi. Fa unes setmanes demanava un plus d'ambició al club, lligava la seva continuïtat a què l'entitat fes un salt endavant. Els seus desitjos han calat, pel que tot indica que tant uns com els altres quedaran satisfets amb un acord que es tancarà en breu.

Parlava ahir Agné de donar "un salt qualitatiu", de posar-se a "treballar" quan abans millor un cop estampi definitivament la seva signatura en el nou contracte. "Ja n'hi ha prou de veure un Girona amateur. El club ha de créixer, donar un salt endavant. I per això cal professionalitzar-lo. I perquè això sigui una realitat hem de començar a pencar des del primer dia", s'explicava el de Mequinensa.

Una professionalització que, segons l'entrenador, no passa per altra cosa que per "millorar el dia a dia" de l'entitat, per "condicionar-lo" a les exigències de la categoria i perquè el club tingui "més recursos dels que ha tingut fins ara". A això, Agné li vol sumar un xic d'"ambició"; sembla que el club li ho ha promès, perquè aquesta era una de les condicions que, segons ha repetit en més d'una roda de premsa, demanava per continuar al capdavant del primer equip blanc-i-vermell.

I així serà. Més ambició, però "sense tornar-nos bojos". Agné sap que la Segona Divisió A és una categoria "molt complicada", però és també consicent i desitja alhora que el Girona ha de fer "un salt qualitatiu en tots els seus pilars bàsics". No vol dir això que la temporada que tot just avui abaixa el teló hagi sigut dolenta a tenor del criteri del de Mequinensa. Al contrari. Agné es treia "el barret" ahir davant la feina de l'àrea esportiva, social i econòmica de l'entitat. "Aquesta és l'autèntica realitat, la d'un club que estava a punt de desaparèixer ara fa un any i que a dia d'avui funciona", subratllava, abans de lamentar els "intents" externs perquè aquesta armonia hagi pogut trencar-se durant aquestes darreres setmanes: "És una llàstima haver hagut de sentir mentida rere mentida". Bones intencions i ganes de seguir picant pedra per millorar el Girona, és el que desgranava ahir en el seu discurs Agné, qui revelava així les seves intencions de continuar al capdavant del primer equip de Montilivi.

Montilivi abaixa el teló. L'estadi acull avui la darrera funció del Girona (18.00 hores), l'últim partit de la temporada en un duel que es presenta d'allò més intranscendent i en el qual defensar l'honor i acabar el curs signant la millor classificació possible a la taula es presenten com els principals objectius del conjunt català. El Còrdova de Lucas Alcaraz serà el convidat d'honor en el que serà l'adéu de l'entrenador granadí de la banqueta verd-i-blanca.

Raül Agné no podrà comptar per al partit d'aquesta tarda (18.00 hores) amb el sancionat Roberto Peragón, els lesionats Dani Tortolero i Víctor Curto, així com també amb Ranko Despotovic, convocat amb la selecció de sèrbia. L'entrenador de Mequinensa té el dubte del defensa Migue González, amb molèsties musculars; Agné, però, revelava ahir que esperaran fins a última hora si el barceloní pot gaudir d'alguns minuts.