L'Olot va culminar ahir la seva gran temporada golejant un dèbil Poble Sec per celebrar el títol de lliga de Primera Catalana. Els visitants es van presentar a la capital de la Garrotxa amb només 12 jugadors, 11 de camp i un porter suplent que va jugar a la segona part, i això encara va posar més fàcils les coses als locals. Contra el cuer destacat de la categoria, els de Nitus Santos hi van tenir la tarda més plàcida de la temporada. I la golejada que van aconseguir encara hauria pogut ser més escandalosa si els d'Olot haguessin tingut la punteria una miqueta més ben afinada.

Va ser una jornada autènticament festiva la que es va viure ahir a la Garrotxa. Abans del partit, el club va retre un sentit homenatge al mític equip que la temporada 1992-93 va aconse?guir el darrer ascens a Tercera Divisió. I tot seguit va començar el festival olotí: conscients que no podien fallar, els de Nitus Santos van sortir disposats a sentenciar per la via ràpida i als 10 minuts ja guanyaven per 2-0. Abel, de penal, i Sergi, van ser els encarregats de deixar-ho tot dat i beneït de bones a primeres i això va provocar que s'entrés en una fase avorrida i sense gaire tensió. Dos gols més d'Àlex a l'inici de la segona part van servir per trencar la monotonia i a un quart d'hora del final arribava el cinquè i definitiu gol dels locals, obra de Sergi. El Poble Sec va intentar donar senyals de vida amb més cor que cap, però no va ser capaç de marcar el gol de l'honor.

Amb la victòria l'Olot tanca la temporada amb 81 punts, un més que el Vic, que també va golejar ahir en el seu partit contra el Gramenet B. Garrotxins i osonencs, juntament amb el Rubí, ascendeixen a Tercera, mentre que el Blanes i el Poble Sec baixen a la nova Segona Catalana.

Per celebrar la conquesta del títol de Primera Catalana l'Olot va organitzar després del partit un ampli seguit d'activitats que van començar amb una recepció oficial a l'Ajuntament i que s'havien de culminar a partir de les 10 de la nit amb una festa al mateix estadi.