El tennista mallorquí Rafa Nadal ha derrotat aquest diumenge el suís Roger Federer a la final de Roland Garros, per 7-5, 7-6 (3), 5-7, i 6-1, i ha aconseguit d'aquesta manera la seva sisena victòria al torneig francès. El manacorí iguala així el rècord que fins ara ostentava el mític tennista suec Björn Borg.

La victòria no ha estat fàcil per a Nadal, que en el primer set perdia per 5 a 2 i fins i tot ha hagut de salvar un punt de set. Finalment, però, ha aconseguit sumar els jocs suficients per capgirar la situació i imposar-se en el primer set. En el segon, ha necessitat un 'tie-break', mentre que el tercer ha estat guanyat per Federer. El quart set, però, ja no ha tingut color i el tennista mallorquí ha aconseguit un triomf aplastant que li ha permès alçar-se amb la victòria final en el torneig.

Al final, Nadal ha necessitat tres hores i 40 minuts per aconseguir el seu tercer títol de la temporada (Roland Garros, Montecarlo i Barcelona) i el 46è de la seva carrera esportiva. Entre aquests s'hi han de comptar deu Gran Slams.

Amb la victòria final al torneig parisenc, Nadal té assegurat continuar mantenint el número u fins al final del tercer Grand Slam de la temporada, Wimbledon, que comença d'aquí quinze dies.