Sense possibilitat de la més mínima discussió. L'australià Casey Stoner (Honda) retalla diferències al Mundial respecte a l'encara líder Jorge Lorenzo (Yamaha) després de demostrar al damunt de l'asfalt de Montmeló que la marca de l'ala daurada està per damunt la resta. Fruit de la superioritat del binomi Stoner-Honda, la cursa d'ahir pràcticament no va presentar al·licients. De fet, va quedar encara més deslluïda per la poca participació a la cursa reina (15 pilots) per les absències de Dani Pedrosa (Honda) i Colin Edwards (Yamaha); només tretze dels quals van acabar per la topada en la volta tres entre el francès Randy de Puniet (Ducati) i el japonès Hiroshi Aoyama (Honda).

L'únic que va fer dubtar Stoner del seu triomf va ser Jorge Lorenzo, el qual va liderar la prova durant la primera volta després de situar-se líder a l'arrencada. Malgrat això, l'australià va tardar ben poc a aconseguir la posició preferent i al final de la recta principal es va esmunyir per l'interior cap a la victòria. A la volta tretze, els comissaris van fer onejar les banderes blanques, senyal de pluja, que començava a caure en algunes zones del circuit. Als boxs tothom es va revolucionar per preparar les segones motos amb les gomes d'aigua. Però cap pilot va atrevir-se a entrar als garatges i el plugim de seguida va donar pas al sol per celebrar la victòria de Stoner. Un increïble Ben Spies (Yamaha),que es va col·locar rere Lorenzo i no va patir per mantenir el lloc, va aconseguir el primer podi de la temporada.

De la seva banda, Marco Simoncelli (Honda), que havia brillat en la qualificació, ahir va passar desapercebut. L'italià va tornar a ser xiulat abans de la cursa, i a la sortida va veure com cinc pilots el superaven i va mantenir aquest sisè lloc fins al final.

De la seva banda, el català Toni Elías (Honda) no va completar amb èxit la seva participció a casa. Es tractava d'un gran cap de setmana a Montmeló per al de Manresa, en el qual va inagurar la seva placa al passeig del campions, i va rebre un nou xassís Honda que l'havia d'impulsar al davant. Malgrat tot, el català va acabar a l'últim lloc dels pilots classificats a més de deu segons d'Álvaro Bautista.

Accident de Simón

El mal tràngol del cap de setmana va arribar a la volta tretze de la cursa de Moto 2. El toledà Julián Simón (Suter) va patir un accident espantós i va ser evacuat del Circuit per ser traslladat a l'Hospital General de Catalunya per ser operat més tard a Madrid d'una doble fractura de tíbia i peroné a la cama dreta. Simón rodava en la tercera posició quan el turc Kenan Sofuoglu (Suter) rodava al seu rebuf. Sofuoglu no va medir bé les distàncies i la seva roda anterior va topar amb la del darrere de la moto de Simón i els dos se'n van anar a la grava donant diverses voltes de campana.

La caiguda de Simón, que era segon a la classificació general, va permetre que l'alemany Stefan Bradl (Kalex) obri un bon forat a la taula després de recollir la seva tercera victòria del curs. L'alemany va manar la cursa pràcticament de cap a peus i va deixar que fóssin els altres els qui s'esbatusséssin per a pujar al podi. Aleix Espargaró (Pons) i Simón van intercanviar-se les posicions un parell de vegades mentre Marc Márquez (Suter) s'acostava. Després, sense el toledà a la cursa, Márquez va poder-se desfer d'Espargaró a falta de vuit voltes pel final i pujar al segon calaix del podi.