Comença l'estiu, comença indubtablement el serial Cesc Fàbregas, una història que s'ha anat repetint durant els últims anys i que aquesta temporada es reeditarà. I sembla que, enguany, arribarpa als últims capítols. A l'Arsenal, cada dia que passa, comencen a tenir més clar que el migcampista d'Arenys de Mar no defensarà els colors de l'entitat gunner el proper curs. I és que aquest cop, a diferència d'anys anteriors, tot indica que els rumors acabaran convertint-se en realitat. El Barcelona és el club més ben posicionat per adquirir els serveis del migcampista català, ja que Cesc és la prioriotat número 1 de Josep Guardiola. Això sí, no a qualsevol preu.

Que Cesc marxarà sembla, a dia d'avui, una hipòtesi que es pot donar per feta. En el sopar de comiat de la temporada, a diferència d'anys anteriors, el jguador va fer un regal a cadascun dels companys. La iniciativa va sorprendre a més d'un fins al punt que el rus Andrei Arshavin li va demanar si es tractava d'un present de comiat; el silenci que va obtenir com a resposta va fer pensar al futbolista, així com a la resta dels seus companys, que Cesc abandonarà l'Emirates durant les properes setmanes.

A dia d'avui, un cop finiquitada la temporada, el català es troba de vacances, descansant així d'una temporada marcada per les lesions i les desil·lusions d'un Arsenal que, malgrat prometre molt a l'inici de curs, s'acabaria desinflant. Decebut, un cop més, Cesc ha vist com el Barça, l'equip on es va formar, ha allargat el seu regnat amb un nou títol de Lliga i una nova Champions.

El d'Arenys vol marxar, encara que Arsène Wegner, el seu entrenador, novament es manté reticent a deixar que abandoni el vaixell el seu "líder" sobre la gespa. Que això passi no serà gens fàcil, ja que Cesc Fàbregas té contracte amb l'entitat de Londres fins al 2014, per la qual cosa s'haurà de treballar de valent, des de totes les parts, per convèncer l'Arsenal de vendre el seu futbolista per una quantitat assumible per als blaugrana.

I és que Cesc Fàbregas és actualment una veritable prioritat per a Josep Guardiola per tal de reforçar la plantilla barcelonista de cara a la temporada vinent, encara que, a dia d'avui, el club català ha fixat en 30 milions la xifra màxima que té la intenció d'abonar (de moment) per contractar-lo. Diners i prou, doncs la possibilitat que Thiago Alcántara entri en l'operació (ho havia especulat algun mitjà) estaria descartada. Així ho vol Guardiola. I Cesc, què vol?