La jutgessa que instrueix la demanda d'un representant de jugadors contra Joan Laporta pels negocis que aquest presumptament va fer a l'Uzbekistan fent valer la seva condició de president del FC Barcelona, ha citat a declarar com a testimonis tres jugadors: Lionel Messi, Andrés Iniesta i Carles Puyol.

Els tres futbolistes del Barça, juntament al davanter de l'Inter de Milà Samuel Eto'o i el migcampista de l'Arsenal Cesc Fàbregas, hauran d'aclarir quants diners van cobrar i qui els va pagar per assistir a un campus promocional a l'Uzbekistan fa dos anys.

Bayram Tutumlu, agent de jugadors d'origen turc, va demandar Laporta en considerar que aquest havia incomplert el pacte tàcit al qual van arribar tots dos: que el llavors president de l'entitat blaugrana li pagaria el deu per cent del que percebés ell o el club català pels negocis que portés a terme en el citat país asiàtic.

Tutumlu sosté que va ser ell qui va posar en contacte a Laporta amb un magnat uzbek, Miraldil Djalalov, amb qui va tancar un acord per dur a terme diverses accions per a promocionar l'Uzbekistan, com la disputa per part del Barça de dos amistosos amb el FC Budyonkor i la participació de diversos jugadors blaugrana en un campus de tecnificació en aquell país.

A la vista oral, que se celebrarà al jutjat de primera instància número 10 de la capital catalana el pròxim 10 d'octubre a les 9.30 hores, també declararà l'actual president del FC Barcelona, Sandro Rosell.

Rosell haurà d'explicar què reflecteix la famosa 'due dilligence' que va encarregar quan va prendre possessió del càrrec sobre els suposats negocis que Laporta va fer amb l'Uzbekistan com a president del Barça.

La jutgessa també ha demanat a Laporta que acrediti els comptes que el seu despatx d'advocats (Laporta & Arbós Advocats Associats SLP) va obrir durant 2008, 2009 i 2010 i a Zeromax GMBH, l'empresa suïssa del magnat uzbek que va participar en l'operació, les transferències que va fer al bufet de l'expresident o al propi FC Barcelona en aquelles dates.