Els jugadors de les seccions no professionals del FC Barcelona afectats per la reducció econòmica que pretenen imposar la junta de Sandro Rosell han escrit una manifest en què demanen a la directiva del club que es replantegi la seva decisió de rebaixar la despesa en les seccions no professionals i eliminar alguna d´aquestes.

Concretament, en la darrera junta directiva del FC Barcelona, el club va decidir retallar despeses en les seccions, que a dia d'avui suposen el deu per cent del pressupost de l'entitat, i eliminar la secció de beisbol, així com limitar la competició de la resta d'esports aficionats al Barça a l'àmbit de Catalunya.

"L'actual junta es va presentar a les darreres eleccions amb un programa en què parlava de potenciar el Barça com a club poliesportiu únic al món", assenyala el manifest redactat pels afectats, que compten a més amb el suport de les seves famílies.

"El mateix president Rosell es va reafirmar en aquesta voluntat en l'assemblea de compromissaris quan es referia al formidable compromís amb l'esport no professional i amb les nou seccions que es representen al club, així com el propòsit de seguir mantenint els nostres equips en les competicions de màxim nivell i com a referents en l'àmbit nacional", afegeix l'escrit.

Els esports afectats per aquests retalls són: voleibol masculí i femení, hoquei gel, hoquei gespa, beisbol, patinatge, atletisme, rugbi i bàsquet en cadira de rodes, en què participen uns 1.200 esportistes federats.

"Ens hem sentit sorpresos quan vam saber a través d'una conferència de premsa de la supressió de la secció de beisbol i d'una sèrie de restriccions en les vuit disciplines que les fan esportivament inviables i que comprometen seriosament la seva existència", subratlla el comunicat.

Els afectats destaquen que aquestes mesures podrien contradir els estatuts del Barça, al subratllar que l'article número 4 destaca que la finalitat del club és el foment de l'esport, la pràctica, la difusió i l'exhibició del futbol, bàsquet, handbol, hoquei gespa, el patinatge artístic sobre gel, atletisme, bàsquet en cadira de rodes, beisbol, futbol sala, rugbi, voleibol i ciclisme, aquesta última secció ja desapareguda.

Els damnificats entenen que, de la mateixa manera que l'assemblea de compromissaris és l'òrgan que ha d'aprovar la creació d'una secció, hauria de ser aquesta l´autoritzada per suprimir-la.

A més, critiquen que algunes de les seccions afectades hagin presentat "plans de viabilitat econòmica i propostes de patrocini sense haver rebut resposta del club". "El percentatge que reben les seccions no professionals del Barcelona no supera el 0'5% del pressupost global de l'entitat", es queixen.

"El que més sorprèn, i fa mal, és veure com una institució que ha arribat a ser el millor club esportiu del món gràcies als seus valors, els deixi de banda amb una decisió que afecta a aquelles seccions que, precisament per no ser professionals, representen l'esport en el seu aspecte més pur ", continua l'escrit.