La pluja que va començar a caure ahir sobre el traçat de Silverstone va deixar el francès Johann Zarco (Derbi) al capdavant de la classificació de 125 cc amb el temps de la primera tanda d'entrenaments, escortat per Nico Terol (Aprilia), en el Gran Premi de Gran Bretanya. Maverick Viñales, la gran revelació del campionat després de la victòria a Le Mans i del segon lloc el cap de setmana a Montmeló, va acabar vuitè, optant per no arriscar sota la pluja. En la primera tanda el gironí havia sigut quart.

L'aigua va començar a caure quan els pilots de la cilindrada petita a penes havien donat tres voltes a l'històric traçat de Silverstone i els va fer romandre en els seus garatges durant més de deu minuts i canviar els seus pneumàtics. Al matí, Zarco havia parat el crono en 2:16.579 per 2:16.619 de Terol, líder del mundial, i 1:17.038 d'un altre espanyol, Sergio Gadea (Aprilia). Tres hores més tard, el pilot francès va tornar a ser el més ràpid amb l'asfalt mullat i amb Terol en la setena plaça, amb 2:38.341 enfront dels 2:34.174 de Zarco.

Per la seva banda, la revelació de la temporada en 125 cc, el gironí Maverick Viñales (Aprilia), guanyador als seus 16 anys del Gran Premi de França fa tres setmanes i segon a Catalunya diumenge passat, havia aconseguit el quart millor temps al matí i no va poder superar la setena plaça a la tarda. Viñales havia fet 2:17.379 per batre Alberto Moncayo (Aprilia) i Efrén Vázquez (Derbi) en la sessió inicial. Avui, en els entrenaments oficials, Maverick aspira a continuar entre els millors.

Stoner mana en MotoGP

L'australià Casey Stoner (Honda) va ser el dominador de les dues tandes d'entrenaments de MotoGP, tant la del matí amb la pista seca com la de la tarda, amb el traçat moll.

El campió del món, Jorge Lorenzo (Yamaha), si bé va ser tercer en la primera sessió, en la segona no va poder superar la cinquena plaça per darrere de Stoner, el seu màxim rival en la lluita pel títol, Marco Simoncelli (Honda), Nicky Hayden (Ducati) i Cal Cruchtlow (Yamaha). El català Dani Pedrosa tornarà a perdre's la cursa perquè continua lesionat.