Amb només 14 anys, Francesc Arnau, va deixar les Planes d'Hostoles per anar-se'n a viure a La Masia. Jugar al Barça era el seu somni des de petit i el va fer realitat debutant en un 3-3 contra l'Atlètic de Madrid. Hi jugaria 24 partits en total però a la retina hi té encara aquella actuació magestuosa a Wembley davant l'Arsenal. El que no s'imaginaria mai seria fer carrera a la Costa del Sol. Després de deu temporades, Arnau ja és un "malaguenyo" més i amb 36 anys ha decidit penjar els guants per quedar-se a viure a Màlaga, on el club li ha promès un càrrec.

El seu Màlaga salvat contra el millor Barça de la història. Un gran comiat a la seva carrera esportiva.

Realment sí. Va ser d'allò més emocionant amb el Barça i el Màlaga, els dos únics equips de la meva carrera. A més a més amb tot el que va passar a la graderia amb l'afició demostrant-me que m'estimava molt. Em quedo amb això, amb el gest de la gent. Els estic molt agraït per totes les mostres d'afecte que em van fer arribar.

Gironí, català, del Barça...Després de deu anys a Màlaga no sé si ja és un malagueny més?

Em sento un malaguenyo més. I tant que sí! Sobretot per com m'ha tractat la gent. M'han fet sentir com a casa. No només l'afició, sinó el dia a dia amb com?panys i amics que he fet.

M'imagino que és molt diferent l'estil de vida a les Planes i a Màlaga?

Tots dos tenen el seu encant. Sóc de les Planes però els meus fills han nascut aquí i també em sento una mica d'aquí ja.

Vostè va marxar molt jove de les Planes. Com va anar el seu fitxatge pel Barça?

Jo tenia catorze anys i va venir Martínez Vilaseca a veure'm i em va fitxar pel Barça.

Amb tants anys per aquí baix, se li ha enganxat ja l'accent andalús?

I ara! (Riu). El meu accent continua igual i segueixo fent les mateixes catalanades. Els meus fills sí que parlen andalús a més a més del català.

Amb l'arribada del xeic àrab, el club ha viscut una metamorfosi extraordinària. El Màlaga pot ser un dels grans de la propera temporada.

S'estan fent les coses molt centrades i pensades. Hi ha molt de rigor i seriositat. Ha fet una gran inversió que era el que necessitava el club i la ciutat però de cap manera són diners llençats. Estan molt ben gestionats.

Pel que fa a afició és realment una bogeria total pel que es veu des de fora.

La veritat és que estan responent d'allò més bé i els propietaris s'ho mereixen. Sense anar més lluny, a les presentacions de jugadors hi van 15.000 persones. És una bogeria. A més a més, els abonaments per a la propera temporada volen en poques hores i van molt buscats.

És cert que li han ofert un càrrec al club?

Sí, m'han ofert un càrrec però encara no sé quin. N'hem d'acabar de parlar.

Que es quedarà a viure a Màlaga?

Sí. Aquesta és la meva intenció però mai se sap.

L'homenatge el dia del Barça era el seu adéu al Màlaga però, també s'acomiadava del futbol professional?

Sí, sí. He penjat els guants definitivament.