El madrileny Alberto Contador (Saxo Bank) va confirmar ahir que té previst participar en el Tour de França 2011 i buscar així la seva quarta victòria a la ronda francesa. Després de participar en la primera marxa cicloturista que porta el seu propi nom, el madrileny va anunciar la seva presència a la cursa més important del món del ciclisme amb l'objectiu de tornar a guanyar-la, cosa que ja va fer el 2007, 2009 i 2010. Contador, que també ha guanyat el Giro d'Itàlia el 2008 i 2011 i la Volta d'Espanya el 2008, pot competir després de conèixer la decisió del Tribunal d'Arbitratge Esportiu d'ajornar la vista sobre els recursos presentats per la Unió Ciclista Internacional (UCI) i l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) contra la seva absolució després d'un positiu en la carrera francesa el 2010.

Contador va admetre que sap que "és un repte difícil" córrer el Tour després del gran esforç i el desgast acumulat per imposar-se en el Giro, i en l'última prova que ha fet no ha estat el millor i que potser podia arribar en millors condicions a la Volta a Espanya. Tot i això, va explicar que el motiva el fet d'intentar tornar a guanyar la prova més important per etapes del calendari davant els millors. El ciclista espanyol ara pensa descansar tot el possible. "Prefereixo perdre fins i tot la forma, però sobretot arribar descansat".

Contador creu que té la temporada "salvada" després de gua?nyar el Giro i va assegurar que "al Tour se'n va amb ganes i per intentar lluitar per la victòria, però sense oblidar el que portes a les cames". El de Pinto va considerar que a priori els seus principals rivals poden ser els germans Andy i Frank Schleck.