Maverick Viñales no es desperta del seu somni al Mundial, al contrari, aquest cada cop es torna més dolç. Després de cinc carreres, la seva estel·lar progressió estava fora de dubte, però a l'altempordanès encara li quedava una assignatura pendent. Aquesta setmana havia tingut exàmens a l'institut, però a la pista encara li quedava demostrar la seva velocitat a una sola volta. I ahir es va graduar en aquest apartat per seguir posant contra les cordes els seus rivals a la categoria de 125 cc. Va aconseguir la pole després de dos dies d'entrenaments en un circuit totalment desconegut per a ell, Silverstone, i per si això no fos poc, ho va fer en el traçat més llarg i un dels més complexos del Mundial.

D'aquesta manera, avui (15.30, TVE 1), el rosinc podrà lluitar per la seva segona victòria al Mundial. Nico Terol (Aprilia) n'és l'hegemònic dominador, però el gironí encara té moltes coses a dir i tothom l'assenyala com l'únic pilot que pot posar salsa picant a la categoria.

Ahir, va endur-se la segona posició en els entrenaments del matí i a la tarda va culminar el seu ascens fins a endur-se la primera posició. El del Blu:sens by Paris Hilton debutava a Silverstone i el quart parcial se li va ennuegar bona part del cap de setmana; el rosinc fulminava els seus contrincants en els tres primers quarts del traçat anglès, però quan arribava al colze de dretes de Stowe fins arribar al revolt Cub que dóna accés a la línia de meta, permetia que Zarco, Terol i companyia anul·lessin el seu avantatge.

Quan va dominar aquest últim tram res va poder evitar que es convertís en el segon pilot espanyol més jove a sortir des del primer lloc de la graella. I és que ahir, Viñales, va tornar a fer una altra de mostració de precocitat. El gironí va batre la rapidesa de Jorge Lorenzo, que va fer la seva primera pole amb 16 anys i 160 dies, però no va aconseguir atrapar Marc Márquez, que per un mes, la seva primera posició al GP de França del 2009 el segueix acreditant com el més jove a guanyar la sessió de qualificació.

El rosinc va començar la sessió de qualificació embalat. Només va tardar cinc minuts a marcar el millor temps provisional (1:17.133) però de seguida veia com Johann Zarco (Derbi) li prenia la posició vint segons després. Però amb el mateix joc de pneumàtics el deixeble de Ricard Jové seguia polveritzant el cronòmetre amb un 2:16.022 en la tercera volta que li servia per seguir al capdamunt de la taula durant un quart d'hora més.

Llavors va aparèixer Nico Terol (Aprilia), autor de quatre pole positions al campionat. El d'Alcoi va aturar el rellotge en 2:15.061 amb el seu segon joc de gomes mentre Viñales li trepitjava els talons però veia com es quedava a les portes de superar-lo pel temps que perdia al quart parcial. Quan finalment li va agafar la mesura, i amb un joc fresc de pneumàtics el rosinc va marcar el 2:14.684 definitiu quan faltaven poc més de dos minuts pel final, sense que el líder del Mundial, ni ningú més, ho pogués evitar.