L'alemany Sebastian Vettel (Red Bull) liderarà la primera posició en la formació de sortida del Gran Premi de Canadà, en la qual l'asturià Fernando Alonso sortirà des de la segona posició.

Vettel va aconseguir aquest dissabte la seva sisena pole de la temporada a les set carreres que s'han disputat del campionat, mentre que la segona plaça aconseguida per Alonso és la millor de l'any, ja que fins avui havia aconseguit com a millor lloc la quarta posició.

Després Alonso sortirà el seu company d'equip, el brasiler Felipe Massa, que estarà acompanyat en la segona fila de sortida per l'australià Mark Webber (Red Bull), mentre que el britànic Lewis Hamilton (McLaren) i l'alemany Nico Rosberg (Mercedes GP) partiran des de la cinquena i sisena posició, respectivament.

L'actuació de Ferrari en la classificació d'aquest dissabtei va ser la millor de la temporada, en situar els seus dos pilots en la segona i tercera posició, encara que cap dels dos va poder arrabassar la primera plaça a Vettel.

A més, a la tercera ronda, Rosberg va tornar a superar el seu compatriota i company d'equip, Michael Schumacher, set vegades campió del Món de Fórmula 1.

La creu de la moneda per als espanyols va ser la primerenca eliminació de Jaume Alguersuari (Toro Rosso) a la primera ronda, el que suposarà que avui hagi de començar la cursa des de la divuitena posició, un lloc més enrere que el Pedro de la Rosa (Sauber), que gairebé sense temps per adaptar-se al cotxe va aconseguir passar a la Q2.

El veneçolà Pastor Maldonado (Williams) va protagonitzar una bona sessió de classificació i avui sortirà des de la dotzena plaça, però quatre places per davant del seu company d'equip, el brasiler Rubens Barrichello.

A més d'Alguersuari a la ronda inicial van quedar eliminats els dos monoplaces Hispania, que sortiran des dels llocs 21, en el cas de l'italià Vitantonio Liuzzi, i en el 23, en el de l'indi Narain Karthikeyan.

En la carrera d'aquest diumenge no estarà present el belga Jerome d'Ambrosio (Virgin).