Casey Stoner (Honda) ja enfila el camí cap el títol Mundial després de guanyar a Silvertone la seva tercera carrera consecutiva i desbancar de la primera plaça del campionat Jorge Lorenzo (Yamaha), que va caure sota la pluja anglesa en la novena volta. No és degut als 25 punts que Lorenzo va perdre a Silverstone, sinó a la superioritat de les Honda des que va començar la temporada i, sobretot, de la parella que fan l'australià i la màquina japonesa, el que fa pensar que aquest any Stoner té tots els asos a la seva mà per recuperar el títol que ja va guanyar el 2007, amb Ducati.

La cursa d'ahir, en l'històric traçat del centre d'Anglaterra, va estar marcada per la pluja i va durar el que van tardar a caure dues de les estrelles de MotoGP, Lorenzo i l'italià Marco Simoncelli (Honda), al començament de la novena i la desena volta, respectivament, i en la mateixa zona. En l 'angle d'"Abbey" el transalpí i a "Farm" el mallorquí. De tota manera, tots dos lluitaven amb Dovizioso per ser segons, ja que Stoner estava ja fora del seu abast. Álvaro Bautista (Suzuki) va ser el primer espanyol i va igualar el seu millor resultat, el cinquè lloc, des que l'any passat fes el salt a MotoGP.

El campió del món espanyol va realitzar una gran sortida des de la tercera plaça de la graella, però en la primera volta ja l'havien passat tant Dovizioso com Stoner i Simoncelli, mentre que per darrere Elías era vuitè per davant de Rossi. Stoner no tardaria a escapar-se amb la seva primera volta ràpida en el segon gir. Lorenzo també anava ràpid i això li va permetre atrapar Dovizioso, però, alhora, el de Yamaha era caçat per Simoncelli. El moment clau de la prova estava a punt d'arribar: Lorenzo se'n va anar a terra després de sortir volant per damunt del manillar de la seva Yamaha al començament de la novena volta i després, Simoncelli el seguia quan era tercer.

Al darrere, Rossi ja havia guanyat sis places. Després de confessar dissabte que amb la seva dotzena plaça en els entrenaments oficials havia viscut el pitjor moment de l'any, ahir va superar un rival rere l'altre fins acabar sisè. També cal destacar el tercer lloc del nord-americà Colin Edwards (Yamaha), que va pujar al podi rere Stoner i Dovizioso, nou dies després de trencar-se la clavícula dreta en els entrenaments de Montmeló. Héctor Barberá (Ducati), va acabar en l'onzena plaça després de superar el francès Randy de Puniet (Ducati) al final de la carrera mentre que Toni Elías (Honda) ahir va acabar al vuitè lloc.

L'alemany Stefan Bradl (Kalex) es va imposar en la carrera de Moto2 per davant del britànic Bradley Smith (Tech 3) i de l'italià Michele Pirro (Moriwaki), per sumar la seva quarta victòria de la temporada que el reforça en el liderat de la classificació general. Bradl era tercer a la graella, però es va situar líder després d'una gran sortida en la qual aconseguia passar Marc Márquez (Suter) i Scott Redding (Suter) i després va veure com l'únic riv per la victòria, Michel Pirro (Moriwaki), se'n anava al terra. Els catalans no van tenir gaire sort en la cursa d'ahir, Márquez va caure en la primera part de la prova; Aleix Espargaró (Kalex) va acabar divuitè a quasi un minut i mig de l'alemany i el seu germà Pol (FTR), Axel Pons (Kalex), Carmelo Morales (Moriwaki) i Jordi Torres (Suter), van caure. Així doncs, el millor català va ser Tito Rabat (FTR), que va ser sisè a 28 segons.

GRAN PREMI PASSAT PER AIGUA Les imatges de la cursa a Silverstone.Stoner creua la línia de meta en primer lloc.Lorenzo lidera el grup de Moto GP per davant de Stoner i Dovizioso. Bradl celebra la victòria en la categoria de Moto 2.