El Reial Madrid ha emès un comunicat en què "lamenta les desafortunades manifestacions" del president del FC Barcelona, Sandro Rosell, i els seus "greus i falses insinuacions".

Rosell va amenaçar aquest matí amb trencar les relacions institucionals amb el Reial Madrid en el cas que torni "a sobrepassar, la propera temporada, els límits de l'esportivitat". Les declaracions del president barcelonista han tingut aquesta tarda la resposta del club blanc.

El club presidit per Florentino Pérez destaca en el seu comunicat que entén que les declaracions de Rosell "són motivades per la pressió que pateix la junta directiva (del Barcelona) per part d'un determinat i proper entorn mediàtic, que reclama una actitud d'agressivitat cap al Reial Madrid ".

"És incomprensible que en aquesta declaració el president del FC Barcelona realitzi greus i falses insinuacions en relació amb determinades notícies sobre el dopatge que no tenen res a veure, ni en el seu origen ni en la seva materialització, amb el Reial Madrid CF. Notícies que, com tothom sap, el nostre club va desmentir al seu dia, de manera immediata i categòrica, en el medi en el que van tenir lloc ", afegeix.

"Hem de recordar, a més, que va ser la junta directiva del FC Barcelona, davant la pressió mediàtica abans assenyalada, la qual en un fet sense precedents en les relacions entre clubs, va acudir a UEFA per presentar una sorprenent denúncia contra l'entrenador del Reial Madrid CF ", recorda el club madrileny.

"Malgrat aquest fet sense precedents", destaca, "i d'aquestes declaracions del president del FC Barcelona, i pel bé del futbol, el Reial Madrid CF seguirà treballant per mantenir les millors relacions amb el FC Barcelona, com ho fa habitualment amb tots els clubs d'Espanya i del món".

Finalment, el Reial Madrid expressa el seu "ferm compromís a favor de l'esportivitat i els valors consubstancials a l'esport, especialment pel que fa al joc net ia la lluita inequívoca contra el racisme, elements essencials de l'esport i exemple per a tots els nens del món ".

Rosell ha criticat avui amb duresa les declaracions de l'entrenador del Reial Madrid, José Mourinho, després del partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions, en què el portuguès, segons ha manifestat el dirigent barcelonista, ha acusat el Barça d '"haver aconseguit els títols gràcies a una mena de complot estatal i internacional ".

A més, ha recordat que el club blaugrana va haver d'acudir als tribunals per defensar el seu honor davant acusacions de dopatge per part de la cadena Cope, que havia citat al Reial Madrid com a "font i origen" de la informació.