Seran els clubs de futbol els qui, a partir de la temporada que ve, hauran d'assumir el cost de la contractació de la Mutualitat de Futbolistes després que l'Assamblea de la Federació Catalana de Futbol aprovés, en una polèmica sessió, aquesta mesura anticrisi emmarcada en el pla de vialitat per als propers cinc anys de l'organisme presidit per Andreu Subíes.

Aquesta mesura va ser el plat més calent de la assamblea general ordinària que es va celebrar ahir al CAR de Sant Cugat del Vallès, que va durar des de dos quarts d'onze del matí i que es va allargar fins a les quatre de la tarda. Finalment Subies va aconseguir que aquesta discutida mesura, destinada a reduir el deute de l'organisme català que actualment se xifra en més de quatre milions d'euros, fos aprovada pels clubs de futbol catalans que estaven representats per 400 persones a la sala entre les quals hi havia 190 clubs de futbol diferents representats.

D'aquesta manera seran els mateixos clubs els qui pagaran la mutua que protegeix els jugadors, excepte en el cas de les categories més petits; ja que la Federació seguirà pagant aquesta assegurança als futbolistes de les categories infantils (tot i que amb una reducció de l'aportació), alevins, benjamins i prebenjamins. En canvi, en el cas dels cadets, juvenils i sèniors, la federació deixarà de fer-ho després de diversos anys, quan l'expresident gironí Jordi Roche va impulsar aquesta mesura.

D'altra banda, en aquesta mateixa sessió es van aprovar els pressupostos, tant de la temporada passada com el del proper curs 2012 després de tancar els comptes i exposar l'informe dels comptes anuals. Un grapat de clubs hi van votar en contra, però finalment es van poder aprovar per 89 vots a favor, 68 en contra i 10 abstencions. A més a més, amb 37 vots a favor, 33 en contra i 10 abstencions es van ratificar diversos càrrecs de la Federació, entre els quals es trobava el delegat territorial de la Delegació de Girona, Jordi Bonet i Arimany.