El futur de Ranko Despotovic és lluny de Girona. El club ja va anunciar la intenció de traspassar-lo fa setmanes i a Montilivi han arribat algunes propostes interessants. La més engrescadora per al Girona és la del Wisla Cracòvia que hauria posat 800.000€ sobre la taula i que permetria el davanter serbi disputar la propera edició de la Lliga de Campions. L'interès de l'Estrella Roja podria haver-se refredat per la impossibilitat de competir amb l'oferta dels polonesos. Mentrestant el jugador, aliè a tot plegat, assegura que no té pressa per decidir-se i que ara el que vol fer és descansar després d'una temporada molt exigent. «Ha estat un any esgotador i necessito reposar», diu Despotovic, en una entrevista a Sportski Zurnal, una diari esportiu serbi. El davanter del Girona, en la mateixa entrevista admet l'oferta del Wisla Cracòvia polonès i també reconeix haver parlat amb l'Estrella Roja.

Els seus 18 gols a Segona Divisió A

amb el Girona i la convocatòria amb la selecció Sèrbia per la gira per Corea del Sud i Austràlia han convertit Ranko Despotovic en un dels homes de moda a Sèrbia. A l'interès de l'Estrella Roja també s'hi va afegir el del Partizan, l'etern rival, però el cert és que el punta blanc-i-vermell s'ho agafa tot amb molta calma. «Em van canviant d'equip cada moment», diu el serbi que es relaxa tot pescant a la vora del riu Drina, a la seva Loznica natal.

El serbi, abans de marxar cap a la concentració de la seva selecció va manifestar que la seva prioritat era jugar a Primera Divisió. Amb tot, en cas de no arribar cap proposta en ferm per jugar a la màxima categoria -ni tampoc d'algun equip punter de Segona A- del futbol espanyol, és molt que el Girona acabi donant el sí a l'oferta més bona, que de moment és la del Wisla. En aquest sentit, hi ha hagut interès d'algun equip brasiler i de l'Espanyol, però sense arribar a presentar proposta formal.

Peragón i el Nàstic

D'altra banda, s'espera que aquesta sí que pugui ser la setmana clau en la planificació esportiva de la propera plantilla. A banda de possibles incorporacions, el club ha de resoldre definitivament el futur dels quatre jugadors que acaben contracte aquest trenta de juny i que té intenció de renovar. Així, mentre Migue i Moha sembla que són més a prop de renovar, el que s'allunya de Montilivi és Roberto Peragón. Si la setmana passada el seu representat veia les postures allunyades, ara una oferta del Nàstic per dues temporades podria acabar de fer-lo decantar per fer les maletes. De la seva banda el porter gallec Dani Mallo estudia altres ofertes mentre espera que el Girona millori la seva o que el Deportivo pensi en ell si acaba venent Aranzubía.

Qui té un futur més incert és Keko

. El Girona ja va anunciar que no continuaria a Montilivi i que el jugador tornava al seu equip d'origen, l'Atlètic de Madrid. Els matalassers però han decidit no renovar el contracte de Keko, que a partir del 30 de juny quedarà lliure.