El davanter xilè Alexis Sánchez, jugador de l'Udinese, ja compta amb el permís per viatjar a Catalunya si finalment es confirma el seu traspàs al FC Barcelona. Així ho va confirmar la matinada de dilluns el tècnic de la seva selecció Claudio Bichi Borghi, abans que el seu equip s'enfrontés a Santiago a la selecció d'Estònia, a la qual va vèncer per 4-0.

"El tema és molt complicat. Si nosaltres no el deixem viatjar, en cas que es faci la venda, hauríem de fer-nos càrrec de pagar 45 milions de dòlars en cas que al jugador li passi alguna cosa. És molt simple, quan estigui la confirmació del seu traspàs tindrà l'autorització", va manifestar.

En declaracions al canal televisiu Chilevisión, el preparador sud-americà va explicar que tot dependrà del moment en què es realitzi la venda. "Si es fa enmig de la Copa Amèrica, evidentment que no el deixarem marxar, però tenim temps i nosaltres sabem per reglament que no ens podem fer càrrec d'aquesta quantitat de diners, així que l'ideal seria que ell viatgés i signés quan el fitxatge es confirmi", va puntualitzar el tècnic d'origen argentí.

Borghi va mostrar-se també força sorprès per la tranquil·litat amb què el jugador està encarant la possibilitat d'anar-se'n a un club de la magnitud del Barcelona. "La seva actitud és molt bona; ell s'entrena per ser el millor, encara que igualment té certa ansietat, que segurament acabarà quan es firmi el contracte", va assenyalar.

"Amb ell he parlat bastant d'aquesta possibilitat d'acabar al Camp Nou. I no és un salt gens fàcil perquè té 22 anys, el seu fitxatge valdrà molts diners... Però ell està preparat per jugar a qualsevol lloc", va concloure Borghi.

La postura de l'Udinese

L'accionista de referència de l'Udineses, Gianpaolo Pozzo, va assegurar ahir que el club italià encara està "lluny" de tancar la negociació amb el Barcelona pel davanter xilè Alexis Sánchez, a qui va taxar en 50 milions d'euros.

"El valor de mercat de l'atacant és de 50 milions d'euros", va dir Pozzo en declaracions a Sky Sport 24, unes manifestacions en les quals va precisar que la quantitat oferta pel club blaugrana "no és encara el preu just i si no es paga el preu just el jugador es quedarà aquí amb nosaltres".

El patró de l'Udinese va assenyalar igualment que "el Barcelona ha fet més d'una oferta, hem avaluat diverses opcions però els negocis es fan quan se signa".

Preguntat per si el club acceptaria "contrapartides tècniques" a canvi d'Alexis, en referència a la possibilitat que alguns jugadors entressin en l'operació, Pozzo va ser clar: "Per què no? Si fossin útils per reforçar l'equip..."