Després de molts dies de silenci i de moltes incògnites, el Girona va fer oficial ahir el seu primer fitxatge per a la temporada vinent. Es tracta del central dretà del Còrdova Richy, que ve de jugar 32 partits amb els andalusos, i que signa per dues temporades amb el conjunt gironí. En l'acte de presentació, Richy va voler subratllar el fort interès que ha posat l'entrenador Raül Agné perquè vingui a Girona. "Em va trucar i em va explicar el projecte, que és bastant il·lusionant", deia Richy que va assegurar que la trucada "del míster" d'ara fa una setmana i la seva insistència, a més de la del director esportiu Xavi Julià, va fer que posés per davant el Girona a l'oferta de renovació que tenia del Còrdova i l'interès d'equips amb més renom com el Betis o Deportivo. A banda d'Agné, Richy va explicar que Noguerol també li havia parlat molt bé del Girona en el darrer partit de Lliga a l'estadi, quan ja hi començava a haver interès per part gironina.

"Estic molt content, feliç i il·lusionat de venir al Girona", van ser les primeres paraules de Richy a la sala de premsa de Montilivi. El gallec, de 26 anys, va explicar que és un defensor "amb bon desplaçament de pilota, intens i contundent" i al qual li agrada la proposta de joc "de toc i combinació" que practica el Girona. Després de la millor temporada de la història del conjunt de Montilivi, Richy confia que "partit a partit", l'equip pugui millorar-la i quedar més amunt encara.

Richy, que es diu Puig de segon cognom perquè sa mare és de Barcelona, coneix Jandro de la seva etapa al Celta de Vigo. "Em considero un jugador jove i puc aportar moltes coses al Girona", destaca. Oblidada una lesió greu de fa dos anys i mig, Richy ha jugat 44 partits amb el Còrdova a Segona A les dues darreres temporades. El gallec s'afegeix a Dani Tortolero a la nòmina de centrals de l'equip, a l'espera que s'acabi tancant d'una vegada la negociació per a la renovació de Migue.